نقش رسانه ها در تبیین سیاست های شهر فردا و دگردیسی های آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
  • کد COI اختصاصی: NCFC01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده هنر و رسانه، دانشگاه پیام نور تهران غرب، ایران، فعال رسانه ای (روزنامه نگار و مدیر سآیت خبری- تحلیلی)

چکیده

امروزه دنیا، دنیای ارتباطات است و یک سازمان بدون داشتن رسانه کارآمد نمی تواند به توفیقاتی که مدنظر دارد، نیز دست پیدا کند. تمامی فعالیت های موجود برای تبیین شهر الکترونیک و چسم انداز فردای آن را بایستی در ذیل وجود رسانه ها و قدرت آنها خلاصه کرد، چراکه برای تبیین پیشبرد اهداف شهر الکترونیک بایستی از ظرفیت عظیم رسانه ها نیز بهره برد. رسانه ها و به خصوص اینترنت در افزایش آگاهی افراد جامعه نقش بسزایی دارند و جامعه ای که در آن دانائی و میزان دسترسی و استفاده مفید از دانش وجود دارد، می تواند نقش محوری و تعیین کننده ای در تبیین سیاستهای شهر فردا بازی کند. فعالیت های جاری در یک شهر الکترونیک را می توان به مجموعه متفاوتی تقسیم کرد که اعم آن عبارتند از: فعالیت های بانکی، فعالیت های اداری، فعالیتهای تجاری، فعالیت های تفریحی، کسب اطلاعات، فعالیتهای علمی، فعالیت های آموزشی، فعالیتهای سیاسی، فعالیتهای مسافرتی، کاریابی و درخواست کار، فعالیت های درمانی و فعالیت های تصمیم گیری. مهمترین و در عین حال مستقیم ترین شرط برای گسترش خدمات الکترونیک و برون رفت از قالب سنتی شهرهای امروزی، گذشته از ابعاد فنی و زیرساخت های تکنولوژی، تحقق شهروند الکترونیک است. شهروند الکترونیک به معنای عام آن یعنی کسی که با حداقل مهارت های رایانه، اینترنت و تلفن همراه و در شکل جامع آن، فناوری اطلاعات و ارتباطات آشنایی نسبی داشته باشد. رسانه ها می توانند زمینه هایی را برای افزایش مهارت های شهروندی ایجاد کنند همچنین نقش و مساعدت رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی بدون شک در توسعه و فرهنگ سازی شهر فردا نمود واقعی می یابد.

کلیدواژه ها

شهر فردا، رسانه و شهر فردا، شهر الکترونیک، شهر اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.