آنالیز پایداری لغزش گوه ای در ترانشه های سنگی جاده تنگه قیر در شرایط بارگذاری لرزهای محور ایلام-کرمانشاه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF01_323
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3814
نویسندگان
دانشجویی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-راه وترابری،علوم و تحقیقات شاهرود
دکترای زمین شناسی,عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
چکیده
مخاطرات محیطی ممکن است که منشا انسانی یا طبیعی داشته باشد و یا ناشی از تاثیر متقابل بین انسان و محیط باشند، برخیاز آنها نیز به ساخت و سازهای بشری (از جمله جاده، مناطق مسکونی و...) همراه شوند و تولید خسارت کنند، تبدیل به بحرانو مخاطره می شوند جاده ها جزئی از توسعه تمدن بوده و زیربنای فعالیت های اقتصادی و زندگی مدرن را تشکیل می دهند کهاخیراً حالتی بحرانی پیدا کرده است و توسط فرایندهای ژئومورفولوژیکی متعددی مانند سیل و حرکات دامنه ای (لغزش، ریزش،جریانات واریزه ای و...). تهدید می شوند. ناپایداری دامنه ها و ریزش های سنگی همواره از خطرات اصلی در مسیر جاده ها درمناطق کوهستانی بوده و خسارتهای جانی و مالی فراوانی را به همراه داشته است. در این پژوهش به دلیل وقوع مکرر این پدیده (لغزش ترانشه ها) در محور ارتباطی تنگه قیر با استفاده ازنرم افزارهای Swedge, Rockpack به آنالیز پایداری ترانشه ها در شرایط بارگذاری لرزهای پرداخته شده است، که ترانشه های با شیب بیش از 50 درجه در شرایط وقوع زلزله، ناپایدار خواهند شد. جاده مورد نظر، در 35 کیلومتری شمال شهر ایلام قرار گرفته، این جاده (حمیل یا تنگه قیر) دارای طول حدود 33 کیلومتر و در محور ایلام به کرمانشاه قرار دارد. این جاده از لحاظ مختصات جغرافیای آن بین 46.50 تا 47.10 طول شرقی و 33.50 تا 34.20 عرض شمالی قرار دارد.کلیدواژه ها
لغزش گوه ای،ریزش، جادهی تنگه قیر، بارگذاری لرزه ای،پایداری ترانشه هامقالات مرتبط جدید
- Properties and characteristics of graphene in the construction industry
- بررسی ارتباط بین گرایش های رشته مهندسی عمران و مهندسی محیط زیست
- Evaluating the ۲۰-Minute City Concept using Linked Open Data- Case Study: Mashhad Metrpolitan
- بررسی چالش ها و فرصت های اقتصاد چرخشی در حوزه آب و فاضلاب
- Principles of Sustainable Architectural Design in Environmental Conservation
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.