برآورد توانائی شبکه عصبی رگرسیون تعمیم یافته در تعیین سطح آب زیرزمینی (مطالعه حوضه آبریز قلعه چای)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF01_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود خالق فام اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

حمید صدیق

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

امروزه از یک طرف کمبود آب و از طرف دیگر افزایش روزافزون مصرف آب در نتیجه افزایش سریع جمعیت، توسعه صنایع، توسعه شهرها و مراکز تمرکز جمعیت، بالا رفتن سطح زندگی، افزایش سطح زیرکشت، افزایش مصرف آب در واحد سطح زمین های زراعی و اجرای طرح های وسیع آبیاری اهمیت آب و مسئله بحران آب را بیش از پیش آشکار ساخته است. اهمیت مطالعه آب های زیرزمینی برای این است که یکی از منابع اصلی و کلیدی آب شرب به شمار می رود و برای زندگی بشر بسیار ضروری است. در سال های اخیر از روش های محاسبه نرم افزاری نظیر شبکه های عصبی مصنوعی و منطق فازی به طور گسترده در زمینه های علمی و تکنولوژی مختلف جهت پیش بینی سطح آب زیرزمینی استفاده می شود. شبکه های عصبی مدلی با اهداف کلی و دارای تعداد محدودی متغیر می باشد و می تواند بسیاری از وقایع دارای سری های زمانی غیر خطی را پیش بینی کند. هدف اصلی این مطالعه پیش بینی سطح تراز آب زرزمینی حوضه آبریز قلعه چای واقع در محدوده عجب شیر با استفاده از شبکه عصبی رگرسیونی تعمیم یافته می باشد. هدف دیگر این تحقیق بررسی کارایی این شبکه بوده تا مشخص گردد در این آبریز این شبکه می تواند جهت کمک به مدیریت آبخوان به کار رود یا خیر؟ هدف نهایی این تحقیق بررسی میزان تأثیر پارامترها و ارائه الگوی ورودی مناسب در پیش بینی سطح تراز آب زیرزمینی این آبریز می باشد.

کلیدواژه ها

آب های زیرزمینی، شبکه های عصبی رگرسیونی تعمیم یافته، مدیریت آبخوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.