ارزیابی پتانسیل روانگرایی (مطالعه موردی شهر بابل)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 989
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسکر جانعلی زاده

دانشیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

فرزاد فرحزاد

مربی موسسه آموزش عالی صنعتی مازندران

رضا اسکندری چراتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،گروه مهندسی عمران،تهران،ایران

چکیده

زلزله از زمان پیدایش بشر و سکنا گزیدن انسانها در زیر سقف همیشه یکی از مخاطراتی بود که گاه و بیگاهانسانها را به کام مرگ می کشاند. زلزله بطور مستقیم و غیر مستقیم باعث بوجود آمدن وقایعی می شود کهزندگی انسان را تهدید می کند.یکی از این پدیده ها که هنگام زلزله بوقوع می پیوندد، روانگرایی خاکاست.زلزله در مناطق با خاکهای ماسه ای سست و اشباع باعث افزایش فشار آب حفره ای شده و افزایش درفشار آب حفره ای ممکن است به تقلیل مقاومت برشی و حتی از بین رفتن کامل مقاومت برشی خاکبی انجامد. برای مقابله با آثار مخرب این پدیده، شناسایی مناطق مستعد روانگرایی بسیار ضروری است. بدین منظورتحقیقات گسترده ای بر روی خاک های موجود در شهر بابل انجام گردید و پس از بررسی نقاط مختلفشهر، نتایج آزمایشگاهی و مطالعات صحرایی بیش از 50 گمانه حفر شده در نقاط مختلف با عمق 20 متر ،مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق نتایج حاصل از روش های سید و همکاران (1985)، ایواساکی وهمکاران(1982)، حائری و یثربی (1376)، چن و ژانگ (2000) و سونمز و گوکوجلو (2005) مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

زلزله، روانگرایی، خاک های ماسه ای، بابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.