مروری بر روشهای ذخیره ی انرژی حرارتی در ساختمان با استفاده از مواد تغییر فاز دهنده (PCM)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد زاهدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مهدی دهستانی

استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سینا اسدالهی شاه بابلی

دانشجوی دکترای سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

یکی از سیاست های مهم منطقه ای، ملی و بین المللی در زمینه ی انرژی، افزایش بازدهی مصرف بهینه ی آن در تمامی حوزه هامی باشد. پژوهشات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که سهم صنعت ساختمان در مصرف انرژی و تولید ازگازهایگلخانه ای مانند دی اکسید کربن هر کدام به اندازه ی 40 % است که به همین علت کاهش مصرف انرژی در ساختمان ازاهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از روشهای کاهش مصرف انرژی، روش ذخیره ی انرژی حرارتی (TES) با استفاده ازمواد تغییر فاز دهنده (PCM) می باشد که به علت نوظهور بودن این شیوه، مطالعات و پژوهشات گسنرده ای در مورد آن درحال انجام می باشد. این مواد با داشتن گرمای نهان ذوب بالا، توانایی بالایی در ذخیره و آزاد کردن مقادیر زیاد انرژی دارند.بدین صورت که با جذب گرما تغییرات فاز آنها از جامد به مایع روی می دهد و با تغییر فاز از مایع به جامد گرما آزاد می شودکه با این ویژگی، نوسانات دمای هوای داخل ساختمان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و به کاهش مصرف انرژی دربخش های مخنلف ساختمان به مقدار مطلوبی کمک می کند. با توجه به کارایی بالای این روش، در پژوهش حاضر به بررسی ساختار مواد تغییر فاز دهنده و چگونگی رفتار حرارتی شان، اثرشان بر جلوگیری از هدررفت و کاهش مصرف انرژی پرداخته شده است، همچنین نحوه ی ذخیره سازی انرژی در این نوع مواد و مواردی که در آنها استفاده از مواد تغییر فاز دهنده کارایی بیشتری دارد، مورد بحث قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مواد تغییر فاز دهنده (PCM) ، پوشش ساختمان، مصرف انرژی، ذخیرهی انرژی، انتقال گرما، گرمای نهان ذوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.