راهکارهای تصفیه بیولوژیکی (Bioremediation) خاکهای آلوده به مشتقات نفتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: EICONF01_471
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2168
نویسندگان
استادیار گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
مربی گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیطزیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
معاون پژوهشی ،تحقیقات و فناوری مرکز راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار
چکیده
خاک پالاینده طبیعت محسوب می شود که علاوه بر تامین موادغذایی، ویژگی تصفیه کنندگی نیز دارد، اما مدتهاست کهمواد نفتی و مشتقات آن در اثر حمل و نقل یا ذخیره سازی موجب آلودگی خاک می شوند؛ فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی وحرارتی جزء روشهای عمومی برای پاکسازی مکانهای آلوده به ترکیبات نفتی می باشند. این فنون به هر حال برخی اثراتمعکوسی روی محیط زیست داشته و همچنین پرهزینه محسوب می شوند اما در پالایش زیستی میکروارگانیسم ها آلاینده های محیط زیستی را به محصولات بی ضرر تبدیل می کنند این فناوری روش مؤثر و ارزان برای کاهش آلودگی هیدروکربنهای نفتی می باشد. در این پژوهش به منظور گردآوری اطلاعات، معرفی نحوه پالایش بیولوژیک خاک های آلوده وهمچنین به منظور آگاهی از مطالعات و تحقیقات انجام گرفته در این رابطه، از منابع کتابخانه ای و مقالات معتبر داخلی وخارجی استفاده شد. برخی گونه های گیاهی وجود دارند که قادر به رشد در خاکهای آلوده با هیدروکربن ها بوده و از طریقریشه سپهرها، بخش هایی از ریشه که مناسب برای رشد برخی میکروارگانیسم می باشند، افزایش زیتوده و فعالیت میکروبیمنجر به تشدید فرآیندهای کاهش هیدروکربن ها می گردند. توانایی جذب بالای گیاهان، سازگاری زیاد و راحتی تکثیر آنهامنجر به استفاده از آنها به عنوان ابزاری برای پالایش خاکهای آلوده به نفت خام شده است.کلیدواژه ها
آلودگی نفتی، تجزیه زیستی، خاک آلوده،ترکیبات نفتی، گیاه پالاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.