CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و طبقه بندی پسماندهای صنعتی شرکت بهره برداری نفت و گاز در جنوب خوزستان با استفاده از قانون حفاظت و بازیافت منابع (RCRA)

عنوان مقاله: شناسایی و طبقه بندی پسماندهای صنعتی شرکت بهره برداری نفت و گاز در جنوب خوزستان با استفاده از قانون حفاظت و بازیافت منابع (RCRA)
شناسه ملی مقاله: EICONF01_275
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه کنجوری - دانش آموخته گروه علوم محیط زیست،پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز،ایران
نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد - مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی ،دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، اهواز ، ایران

خلاصه مقاله:
فعالیت شرکتهای نفتی در ایران، روز به روز گسترش یافته و متعاقبها با گسترش فعالیت ها، بر میزان پسماندهای آنها اضافه خواهد شد. هدف از این تحقیق، شناسایی و طبقه بندی این دسته از پسماندها بر اساس قانون RCRA می باشد. در این مطالعه که بهص ورت میدانی انجام یافت، پس از شناخت و بررسی فرآیند واحد مورد مطالعه با استفاده از پرسشنامه و بازدید میدانی، نقاط تولید پسماند، نوع و حجم پسماندها و تناوب تولید آنها مشخص گردید. پس از تجزیه و تحلیل بر روی اطلاعات گردآوری شده 24 نوع پسماند شناسایی شد از میان پسماندهای شناسایی شده پسماندهای جامد نسبت به سایر پسماندها متنوع تر بوده و 56% پسماندها را به خود اختصاص داده اند. پس از آن پسماندهای مایع با 30% و پسماندهای نیمه جامد با 9% و پسماندهای گازی با 5% تنوع قرار دارند. با توجه به طبقه بندی RCRA، 71 درصد پسماندهای شناسایی شده در گروه پسماندهای خطرناک قرار دارند. این پسماندها شامل: روغن های مصرفی و تعویضی از تأسیسات، پسماندهای کاتالیستی لجن هیدروکربوری و ... هستند. همچنین مشخص شد که بیشترین میزان تولید پسماندها مربوط به مواد شیمیایی مصرفی می باشد و در پایان نیز پیشنهادات مدیریتی لازم ارائه گردید.

کلمات کلیدی:
پسماندهای صنعتی خطرناک ، طبقه بندی پسماندها، فهرست RCRA ، نفت و گاز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/347826/