پیش بینی عوامل موثر بر افزایش فروش محصولات کاشی و سرامیک در ایران با استفاده از فرایندتحلیل شبکه ای ANP

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NCBM02_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بین الملل، دانشگاه شاهد.

فاطمه نوروززاده

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بین الملل، دانشگاه شاهد.

چکیده

به دلیل نوسانات شدید قیمت در بازار محصولات کاشی و سرامیک و ورود محصولات خارجی با کیفیت مشابه از کشورهای همسایه و قیمت پایین تر از قیمت تمام شده در داخل، سود ناشی از تولید این محصولات، همواره با درصد بالایی از ریسکهمراه است. برای اینکه صنایعی از این قبیل بتوانند در شرایط رقابت بالا در بازار با کالاهای وارداتی باقی بمانند، باید قیمت پایین تری از قیمت رقبا ارائه دهند و این نیز جز با کاهش هزینه ها امکان پذیر نیست. برآورد درست تقاضای بازار و پیشبینی فروش یکی از راه های کاهش هزینه در این صنعت است. این موضوع به این دلیل انتخاب شده تا بتوان در زمینهپیش بینی فروش که یکی از وظایف اصلی مدیران در تمامی صنایع کشور و مخصوصا صنعت کاشی و سرامیک است اقدام کرد و در استفاده از این اطلاعات به تصمیم گیری مدیران کمک نمود . جهت رسیدن به این هدف، مهم ترین عوامل با مرورادبیات شناسایی شده و با استفاده از روش ANP به اولویت بندی آنها پرداخته ایم. درگام اول ابتدا با استفاده از پرسشنامه ماتریس همبستگی مبنی بر نظر کارشناسان و خبرگان، روابط میان این عوامل تعیین شد و مشخص گردید که هر عامل بر چه عوامل دیگری اثر می گذارد و از چه عواملی اثر می پذیرد. سپس برای بررسی میزان ارجحیت و رتبه عوامل، ازپرسشنامه مقایسات زوجی برمبنای استاندارد روش فرایند تحلیل شبکه ای استفاده شد. نتایج نشان می دهد شاخص های توسعه ساخت و ساز و طرح های عمرانی، حمایت های دولت و بانک مرکزی و کاهش تعرفه های وارداتی در رتبه اول تا سوم قرار دارند.

کلیدواژه ها

پیش بینی، فروش، ANP ، پرسشنامه مقایسات زوجی، کاشی و سرامیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.