مطالعه کانی شناسی ، پتروگرافی و ژئوشیمی عناصر نادر و کمیاب(REE)در کانسارخاک صنعتی کویر ۵ آباده (شمال فارس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پترولوژی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: APERTROLOGY02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فواد شاکری

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مهرداد کریمی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

کانسار کویر 5 در 100 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان و 35 کیلومتری شمال خاوری آباده با مختصات جهانی X=645968 و Y=3483948 واقع شده است. این کانسار در بخش ایران مرکزی ، زون سنندج – سیرجان و زون تراستی زاگرس قرار داشته که در ادامه کمربند رسی شهرضا – آباده – همبست می باشد. دو نوع سنگ مختلف در آن تشخیص داده شده که عبارتند از: توالی سنگ های رسوبی به سن دونین تا کوارترنری نفوذی های زیر سطحی دایک های دیابازی سیلی شکل. این کانسار عمدتاً به صورت پیروفیلیت و غیر فلزی است که حاوی کانی های اصلی پیروفیلیت ، کوارتز ، ایلیت ، کائولینیت و ناترولونیت و کانی فرعی روتیل می باشد. میزان LREE نسبت به HREE در کانسار بیشتر بوده که افزایش LREE ها با افزایش مقدار آلومینیوم و کاهش آهن و بالعکس افزایش HREE ها با افزایش آهن و کاهش آلومینیوم رابطه مستقیم دارد. بنابراین آهن در این کانسار ، همبستگی منفی با REE ها نشان داده و با افزایش و کاهش آن به ترتیب شاهد تهی شدگی و غنی شدگی REE ها خواهیم بود.

کلیدواژه ها

کانسار کویر 5 ، عناصر نادر خاکی ، کانی اصلی ، کانی فرعی ، غیر فلزی ، همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.