پترولوژی و محیط تشکیل سنگهای ولکانیکی شمالغرب- جنوبغرب دریاچه حوض سلطان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پترولوژی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: APERTROLOGY02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف علی پور

کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه خوارزمی

فریبرز مسعودی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

شایسته آزادبخت

کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه خوارزمی

نرگس خوش رای

کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

منطقه مورد مطالعه در شمال غرب تا جنوب غرب دریاچه حوض سلطان و در امتداد آزاد راه تهران- قم قرار دارد و بخشی از ایران مرکزی می باشد. منطقه توسط تعدادی گسل با روند شمال غربی- جنوب شرقی بصورت هورست و گرابن در آمده، گرابن ها توسط رسوب پلیو-کواترنر پوشیده شده و در هورست ها رخساره های مختلف آتشفشانی رخنمون پیدا کرده اند. سنگهای آتشفشانی این مسیر شامل بازالت، تراکی بازالت، تراکی آندزیت، داسیت، ریولیت، سنگهای آذرآواری (توف و ایگنمبریت) می باشد. در این تحقیق پس از مطالعه پتروگرافی این سنگها، تغییرات ژئوشیمیایی، نوع ماگما و محیط تکتونیکی سنگهای آتشفشانی منطقه مورد بررسی قرار گرفته است. سنگهای آتشفشانی منطقه غالباً کالک- آلکالن و آلکالن و گاهی توله ایتی هستند. ویژگیهای ژئوشیمیایی این سنگها با سنگهای ماگمایی محیطهای فرورانش مطابقت دارد. نمودارهای عنکبوتی این سنگها در مقایسه با N-MORB نشان داده که ماگماهای آنها از ذوب گوشته ای شبیه به گوشته N-MORB منشأ گرفته اند.

کلیدواژه ها

حوض سلطان، ولکانیسم، ژئوشیمی، فرورانش، ائوسن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.