نقش پترولوژی در مطالعات زیست محیطی و زمین پزشکی
محل انتشار: دومین همایش ملی پترولوژی کاربردی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 820
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
APERTROLOGY02_009
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
نوع عناصر ومیزان آتها در اب و خاک یک منطقه شدیدا به پترولوژی سنگ های منطقه مربوط است.خاک به طور مستقیم و غیر مستقیم قسمت اعظم زندگی را در کره زمین به طور مستمر و پایدار حفظ می کند.گیاهانی که بشر مستقیم یاغیر مستقیم از آن بهره می جویددر خاک رشد می کند.غلظت زمینه طبیعی عناصر،بیانگر عناصر شیمیایی اصلی و مورد نیاز فرایندهای بیولوژیکی ودر نتیجه بسیار مهم و حیاتی است.برخی عناصر از جمله جیوه،سرب و تالیم هیچنقش شناخته شده ای در ادامه حیات نداشته و برعکس مقادیر زیاد آنها در بیوتا می تواند سمی بوده و منجر به نقص عملکرد و سرانجام مرگ می شود.در این مقاله نتایج آنالیز شیمیایی سنگ تراورتن تجره مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.بدون شک نوع عناصر شیمیایی موجود در سنگ های آهکی این منطقه تاثیر مستقیم بر کیفیت آب آشامیدنی منطقه خواهد بود.نتایج آنالیز ها نشان می دهد که پس از کربنات کلسیم که ترکیب اصلی سنگ های تراورتنی می باشد،میزان اکسید آلومینیوم به عنوان ناخالصی بیش از میانگین تراورتن ها بوده ،همچنین درنتایج حاصل از آنالیز تراورتن ها به روش XRF وجود عناصری چون سرب،روبیدیوم،استرانسیوم،زیرکنیوم،روی،مولیبدن،سلنیوم،کلر،کبالت،باریوم،تیتانیوم و وانادیوم دیده می شود.
نویسندگان
فاطمه اسماعیلی
کارشناس ارشد رسوب شناسی و سنگ رسوبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصفهان
علی خان نصراصفهانی
استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :