واکنش های متاسوماتیکی تشکیل کانیها در اسکارن جوینان (شمال شرق اصفهان)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پترولوژی کاربردی
- کد COI اختصاصی: APERTROLOGY02_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 640
نویسندگان
استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور
استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان
چکیده
نفوذ توده گرانیتوئیدی قهرود در سنگهای کربناته ناخالص منطقه جوینان واقع در شمال شرق اصفهان (بخش میانی کمربند ماگمایی سنوزوئیک ایران مرکزی)، سبب رخداد اسکارن شده است. اسکارن جوینان از کانیهای کلینوپیروکسن، گارنت، آمفیبول (هورنبلند و ترمولیت- اکتینولیت)، اپیدوت، کلریت، کلسیت و کوارتز تشکیل شده است. رخداد کانیهای فوق الذکر در اسکارن جوینان نشان از چند مرحله ای بودن (پلی ژنیک) فرایند اسکارن زایی است. اسکارن زایی جوینان را می توان به دو مرحله پیشرونده و پسرونده تقسیم کرد. کانیهای کلینوپیروکسن و گارنت در مرحله پیشرونده و از واکنش سیالات ناشی از انجماد توده نفوذی با سنگ میزبان کربناته و دیگر کانیها در مرحله پسرونده تشکیل شده اند. واکنش های متاسوماتیکی مولد این کانیها در مقاله بررسی شده اند.کلیدواژه ها
اسکارن جوینان، کمربند ماگمایی سنوزوئیک ایران مرکزی، واکنش های متاسوماتیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.