جایگاه معماری سنتی ایران در معماری مسکونی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,042

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCRA01_125

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

واژه های بسیار ساده اما با مفهوم بسیار پیچیده در بحث معماری سنتی در شاخه های مختلف مورد توجه قرار گرفته است. اهداف این مقاله مفهوم خانه ، مسکن و شناسایی مولفه های هویت ساز و ویژگی های آن در معماری سنتی و بررسی چگونگی ظهور مولفه های هویت ساز و غیره ، درعناصر معماری سنتی خانه های ایرانی و همچنین بررسی تاثیر معماری مسکونی سنتی بر هویت معماری مسکونی مدرن می باشد .در جریانبررسی مقالات پژوهشی ،کاربردی و بررسی مقاله ها در زمینه جایگاه و هویت معماری سنتی ایران و همچنین نتایج بررسی مجلات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی در این زمینه ،تعریفی از جایگاه معماری سنتی در معماری داده شده است.در طراحی خانه های سنتی ایران معمارآشنایی کامل با مولفه های هویت ساز و اصول ساخت و ساز در ارزش های ملی و دینی و ... دارد، شیوه هایی را بر معماری وارد نموده است و درنهایت به بررسی تاثیر اصول و ویزگیهای معماری سنتی بر معماری امروز پرداخته شده است.در زمینه سنت می توان گفت که سنت باید گسستکامل از آن باشد منتها گسستی که آگاهانه و هوشیارانه است و به بقای فرهنگ می اندیشد نه تخریب آن . سنت متعصب حاصل یک جهان نگری مداوم و تقلیدی است که امروزه منسوخ شده است. هر سنتی در متن فرهنگی ما با قدرت حضور داشته و آثار آن در قالب های گوناگون گواه این ادعاست.با ورود مدرنیته به ایران و اثرگذاری آن در ساحت های مختلف ،هنر هم تحت تاثیر قرار گرفت.امروزه نه تنها هنر سنتی چنان گم شده که باید به جست و جوی چیستی آن اقدام کرد،بلکه باید به دنبال معنای سنت نیز بود.

کلیدواژه ها:

هویت ساز خانه سنتی ، تاثیر خانه سنتی بر مسکن امروزی ، تلفیق دکوراسیون خانه های سنتی و مدرن ، هویت ملی ایرانی و اسلامی در معماری سنتی ، جستو جوی چیستی معماری سنتی

نویسندگان

جابر جهانگیری

دانشگاه پیام نور مرکز وزوان اصفهان

اسماعیل نصیری

دانشگاه پیام نوراستادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری پیام نور اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -حسین سلطانزاده، (مرکزتحقیقات ساختمان ومسکن) سال انتشار1373 -حسین مهدوی پور، ...
  • نمایش کامل مراجع