بررسی معماری ایرانی در باب ایجاد حس مکان و الگوبرداری از آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری مسکونی
  • کد COI اختصاصی: FNCRA01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 933
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک مهجوریان نماری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی معماری دانشگاه غیرانتغاعی شمال آمل ، آمل

علی کثیری

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه غیرانتغاعی شمال آمل ، آمل

چکیده

حس مکان حاصل شناخت و درک وتجربه انسان از مکان است و این حس هنگامی به وجود می آید که تعاملی عاطفی در فرد ایجاد شود .تعاملی که بیش تر به واسطه حس تعلق به مکان در فرد شکل خواهد گرفت . فضاهای مسکونی ، فضاهایی هستند که بیش ترین امکانبرقراری ارتباط با انسان را دارا می باشند ، چرا که انسان بخش بسیاری از زندگی خود را در فضاهای مسکونی می گذراند ، این فضاها باایجاد بستری مناسب می توانند زمینه ی شکل گیری انسان با مکان را فراهم کنند . فضاهای مسکونی خاطرات کودکی انسان را می سازند و گاها او را تا پایاین عمر همراهی می کنند ، چنین تجربه ی عمیقی که حاصل تعامل مستمر و معنادار فرد با مکان است منجر به ادراک ذهنی انسان از محیط می شود و پیوندی درونی میان فهم و احساسات فرد با زمینه ی معنایی محیط ایجاد می شود و این احساسی است که کم تر در تجربه های کوتاه مدت درک مکان روی می دهد . در فرآیند ایجاد حس مکان فرد همواره عینیت را با ذهنیت خود می سنجد و به تجارب و شناخت های قبلی خود رجوع می کند . در همین راستادر این پژوهش سعی شده است برای معرفی الگوهایی مناسب به نمونه های سنتی مسکن رجوع شود تا با استخراج الگوهای مورد نظر علاوه بر تطبیق با نیازهای روز به نیازهای روانی انسان نیز پاسخ گو باشد و با گذشته و حال پیوند برقرار کند و خصوصیات آن را در خود مجسم نماید.

کلیدواژه ها

حس تعلق ، معماری مسکونی ، حس مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.