ماهیت قراردادهای bot و مقایسه ی آن با قراردادهای مشابه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کماسی

استادیار گروه عمران دانشگاه آیت ا... العظمی بروجردی ره

حمیدرضا علیدادی

دانشجوی عمران دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی ره

چکیده

سرمایه گذاری هنگفت در طرح های زیر بنایی نیاز ضروری برای کشور های در حال توسعه است زیرا این کشورها قادر به تأمین سرمایه لازم برای این طرح ها نیستند. پروژه های ساخت، بهره برداری و انتقال (BOT) با رشد چشم گیری در چندین سال گذشته آغاز شده اند. روش قراردادهای BOT نیازمند تامین منبع مالی، طراحی، ساخت، بهره برداری و نگهداری از پروژه برای یک دوره معین می باشد و در پایان طرح، پروژه به صورت رایگان به کارفرما انتقال داده می شود. در این مقاله سعی شده است که ساز و کار این قراردادها، مزایا و معایب، تفاوت آن با قراردادهای تامین مالی طرح، اخذ وام بلند مدت و قرادادهای EPC و همچنین قراردادهای مشابه قراردادهای BOT مورد بررسی قرار گیرد تا زمینه ی استفاده ی هر چه بیشتر از این روش در پروژه های عمرانی و زیربنایی کشور فراهم گردد

کلیدواژه ها

بی.او.تیBOT ، بخش خصوصی ، بخش دولتی ، طرح های زیربنایی ، EPC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.