بررسی پدیده ی پرغذایی دریاچه ها مطالعه موردی: دریاچه ی زریوار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر روحی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ریبوار فداکار

فارغ التحصیل کارشناسی محیط زیست دانشگاه کردستان

چکیده

یکی از جدی ترین تهدیدهای زیست محیطی اکوسیستمهای آبی پدیده پدیدهی پرغذایی دریاچه یا اوتریفیکاسیون است که فقط در دریاچهها، خلیجها، حوضچههای تثبیت و بعضی اوقات در رودخانههایی که با سرعت کم در حرکت میباشند رخ میدهد. اتروفیکاسیون دلالت بر غنی شدن پیکره آبی به وسیله مواد آلی ورودی و یا روانآب سطحی حاوی نیترات و فسفات دارد که به طور مستقیم رشد جلبکها و دیگر گیاهان آبزی را کنترل میکند. پروسه اوتریفیکاسیون به طور طبیعی اما آهسته و با دوره بالاتر از صد سال اتفاق میافتد اما فعالیتهای انسان فرایند اوتریفیکاسیون را تسریع میکند. دریاچهی زریوار به مانند نگینی در غرب ایران در میان جنگلهای رشتهکوه زاکرس در دو کیلومتری شمال غربی شهرستان مریوان در ارتفاع 1285 متری از سطح دریا قرار دارد. این دریاچه به دلیل اینکه در فاصلهی بسیار کمی از شهرستان در حال رشد مریوان قرار دارد، به شدت در حال آلوده شدن به انواع مختلفی از آلودگیهاست. بخش بزرگی از فاضلاب شهرستان مریوان وارد این اکوسیستم آبی میشود، علاوه بر این تعدادی از روستاهای اطراف دریاچه انواع مختلف آلودگیهای خود را که شامل فاضلاب انسانی و حیوانی است را وارد دریاچه میکنند و همین امر به بزرگترین فاجعه برای این اکوسیستم تبدیل شده است به طوری که اگر چنین روندی بدون مدیریت و نظارت لازم ادامه یابد بدون شک پدیدهی پرغدایی در این دریاچه در آیندهای نزدیک اتفاق میافتد

کلیدواژه ها

پرغدایی ، جلبک ، دریاچه ی زریوار ، شهرستان مریوان ، فاضلاب انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.