بررسی تاثیر جا نمایی بلوک های ساختمانی مجتمع های مسکونی در کاهش مصرف انرژی و بهره مندی از انرژی های تجدید پذیر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازلی سروران مهرام

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری واحد هریس دانشگاه آزاد اسلامی هریس ایران

تورج روشنایی بدر

عضو هیات علمی گروه شهرسازی واحد هریس دانشگاه آزاد اسلامی هریس ایران

لاچین پهلوان

عضو هیات علمی گروه معماری واحد آذرشهر دانشگاه آزاد اسلامی آذر شهر ایران

چکیده

در دنیای امروز که پیشرفت تکنولوژی بارزترین ویژگی آن است، مسایلی نظیر بحران های اقتصادی، بحرانهای زیست محیطی و محدودیت منابع سوخت های فسیلی، نیاز انسان به یک منبع تمام نشدنی انرژی را مطرح میکند. بدون شک یکی از بهترین راه حل ها، استفاده از انرژی های نو می باشد که انرژی باد، یکی از انواع اصلی این انرژی ها است. در شرایط کنونی، با توجه به موارد ذکر شده و توجیه پذیری اقتصادی انرژی باد در مقایسه با سایرمنابع انرژی های پاک، پرداختن به این موضوع امری حیاتی به نظر می رسد. ایجاد شرایط آسایش انسان در محیطهای مختلف از طریق اجرای عملیات برروی جریان هوا جهت تهویه مطبوع ضروری می باشد و تهویه طبیعی یکی ازبهترین و ارزان ترین این روش ها است. در معماری سنتی ایران، تهویه طبیعی، بخش مهمی از طراحی ساختمان هابوده که امروزه به دلیل تراکم ساختمان ها در کنار هم، استفاده از این ویژگی انرژی باد نادیده گرفته شده است. شهرتبریز در استان آذربایجان شرقی و در اقلیم سردوکوهستانی قرار دارد کوران هوا بین ساختمان ها و در داخل ساختمان حائز اهمیت است. لذا به دلیل تاکید براهمیت این موضوع، در مقاله حاضر به بررسی وضع جریان باد در مجتمع مسکونی می پردازیم تاراهکارهایی جهت استفاده بهینه از جریان هوا به دست آید. خصوصیات اقلیمی منطقه و نحوه قرار گیری بلوک ها درسایت و مطالعات پلان از عوامل مهم در مجتمع مسکونی است. با در نظر گرفتن فاصله ها، جهت قرارگیریساختمان ها، تعبیه مناسب بازشوها و امکان ورود جریان هوا مابین بلوک ها، می توان الگوی مناسبی جهت استفاده ازجریان باد جهت تهویه طبیعی در این منطقه ارایه داد. با در نظر گرفتن فاصله ها، جهت قرارگیری ساختمان ها، تعبیه مناسب بازشوها و امکان ورود جریان هوا مابین بلوک ها،می توان نزدک شدن به اهداف در استفاده از تهویه طبیعی در این منطقه را امکان پذیرتر ساخت

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر ، انرژی باد ، جریان هوا ، تهویه طبیعی ، مجتمع مسکونی ، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.