معرفی و بررسی معماری کاروانسرای میان کتل کازرون:یادگاری از صفوی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم رضایی

کارشناسی ارشد باستان شناسی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

صدیقه آقاجری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

کاروانسرای میان کتل، یکی از بناهای تاریخی شهرستان کازرون است.این کاروانسرا جز یکی از کاروانسراهای سنگی ایران بوده و در دشت برم قرار گرفته است. کاروانسرای میان کتل پانزدهمین اثر شهرستان کازرون بوده که در سال 1379 و با شماره ی 3668 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بنا دارای پلانی به شکل مستطیل و یا ذوزنقه با ابعادی متفاوت است که در حدود 3500 مترمربع وسعت دارد .این بنا تاکنون مورد توجه محققان نبوده و به شکل دقیقی مورد بررسی و شناسایی قرار نگرفته است. مطالعات نگارنده گان به منظور معرفی کاروانسرای میان کتل ،شناخت ویژگی معماری(ابعاد، پلان)، خصوصیات تزیینی (سنگ، گچبری) وضعیت کاروانسرا در حال حاضر می باشد. مبنی کار این پژوهش بر اساس بررسی های میدانی و مطالعات کتابخانه ای و بررسی های تطبیقی با سایر کاروانسراهای صفوی استان فارس استوار می باشد. و بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاروانسرای میان کتل از نوع کاروانسراهای کوهستانی و به سبک چهار ایوانی ساخته شده است و از لحاظ ویژگی معماری، خصوصیات تزیینی، مصالح و ابعاد بر گرفته از عواملی چون از یک سو شرایط منطقه و مکان و از سوی دیگر قرار گرفتن در مسیر تجاری شیراز- بوشهر می باشد

کلیدواژه ها

کاروانسرا ، میان کتل ، صفوی ، معماری ، مصالح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.