بررسی پیشینه آموزش هنر در ایران و چالش های آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی رضایی

دانشجو کارشناسی ارشد گروه معماری علوم و تحقیقات خوزستان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز ایران

امید رهایی

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دانشکده معماری

چکیده

بر پیشینه و سیر تاریخی آموزش هنر در ایران، از ابتدا تا پیش از تاسیس مدرسه ی دارالفنون، همواره شیوه آموزش استاد - شاگردی یا مراد - مریدی سایه افکنده بود و هنرجویان و شاگردان در کارگاه و هنرکده ی سنتی استاد یا مراد تعلیم م یگرفتند و استاد، اصول و در مرتبه ی والاتر رموز هنر را سینه به سینه به شاگردان انتقال می داد. این روند تا میانه های سده ی گذشته نیز ادامه داشت؛ با آغاز به کار مدارسی نظیر: دارالفنون، مجمع الصنایع، هنرستان هنرپیشگی ایران و مدارس بعدی، به مرور روش سنتی آموزش استاد – شاگردی پایان گرفت؛ و به صورت آکادمیک و علمی و اغلب بر پایه ی شیوه های غربی، بنیان آموزش نوین هنری در ایران پی ریزی شد. در این مقاله با استفاده از روش تفسیری – تاریخی به بررسی برپایی و فعالیت برخی از نخستین مدارس آموزش هنر در ایران پرداخته و ضمن تحلیل مقوله آموزش هنر و نیز چال شهای موجود در آن، به ارائه راهبردهایی کیفی در این زمینه می انجامد که در رفع این چالش ها می تواند موثر و مفید واقع گردد

کلیدواژه ها

آموزش هنر ، آموزش استاد - شاگردی هنر ، آموزش آکادمیک هنر ، مدرسه دارالفنون ، هنرستان هنرپیشگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.