سازه های عمرانی در آبهای اطراف جزیره قشم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خوشخو

استاد پژوهشسرای رازی ری

امیر علی خوشخو

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

افسانه کرمی پور

دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۲شیراز

هنده مجدی

دانش پژوه عضو پژوهشسرای رازی ری

چکیده

منابع بوم شناختی در برگیرندهی عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیستی است که بر پراکنش و تنوع موجودات و گیاهان دریا تأثیر میگذارند.از مهمترین عوامل مؤثر در انجام فعالیتهای دریایی نظیر طراحی و احداث بنادر، خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب و باد منطقهی مورد مطالعه است. روند تغییرات شرایط کیفی اکوسیستم های آبی همواره در معرض نوسانات زیست محیطی قرار دارد. مدیریت بهینه هر اکوسیستم مستلزم شناخت اولیه در زمینه روند تغییرات و تهدیدات زیست محیطی است. تغییرات پارامترهای فیزیکی آب دریا،نقش مهمی در فعالیت سیستمهای جوی، اقلیمی، جریانات دریایی و غیره ایفا میکنند. درجه حرارت آب را میتوان مهمترین عامل تاثیر گذار دانست که مستقیماً بر متابولیسم رشد موثر است. آلودگی و کدورت بالای آب، همزمان با ورود فاضلابهای خانگی و صنعتی و تغییر اسیدیته آب با شروع فعالیت های کشاورزی و ورود زه آب مزارع حاشیه خلیج بیشترین درصد تخریب را داشتند. بررسی سازه های در معرض آب دریادر جزیره قشم و شناخت عوامل خوردگی اسیدها و املاح (نظیر کلرایدها ، سولفاتها و نیتراتها ) و گازها (نظیر اکسیژن ، دی اکسید گوگرد) و هیدروکربنها از عوامل اصلی خوردگی بتن می باشند . خصوصا در سواحل دریا که رطوبت و املاح زیادند ، خوردگی بتن به قدری شدید است که حتی میلگرد داخل آن را نیز از بین می برد.در این نواحی، اعضاء به طور ثابت تحت اثر سه عامل اولیه هدایت کننده خوردگی شامل اکسیژن،کلریدها و رطوبت قرار دارند. خرابی بتن تخریب سازه های دریایی بتنی ممکن است ناشی از اثرات فیزیکی یا شیمیایی آب دریا بر روی آنها باشد. در منطقه مورد مطالعه با توجه به شوری PH و اکسیژن میتوان سازه های دریایی را بنا کرد

کلیدواژه ها

جزیره قشم ، پارامترهای فیزیکی ، سازه های دریایی ، خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.