بررسی بازار و نقش آن در توسعه فضای شهری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2449
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
چکیده
شهر مجموعه ای از عوامل طبیعی،اجتماعی و محیط های ساخته شده توسط انسان است که درآن جمعیت ساکن متمرکز شده اند و یکی از اقسام نحوه زندگی بشر بر سطح زمین وبه عنوان استقرار ثابت بشر در محیط زیست است . فضاهای شهری در طول تاریخ نقش مهمی در زندگی اجتماعی _ اقتصادی ساکنان داشته و به عنوان مرکز ارتباط و تحول در شهرها عمل کرده است. با نگاهی گذرا به سیمای شهر های اسلامی و بافت کالبدی شهر های ایران بسیاری از عناصر واجزای شهری وبه خصوص بازار هاومراکز دادو ستد ها نقش عمده ای در عملکرد وحیات زندگی شهری ایفا نموده که مورد توجه می باشد. بازار در طول زمان موجب پیدایش شهرهای مختلف بوده ودر عین حال خود یکی از عوامل افزایش جمعیت و توسعه شهرهاست که در نقش و کارکرد تجاری شهرها موثر است.بازار در شهر های اسلامی شریان اتصال دهنده دروازه های شهر به مرکز می باشدودر طول تاریخ و حتی امروزه عملکرد های مهم شهری همچون مساجد، ،مدارس،حمام ها وغیره را در پیرامون خود شکل داده است.در نتیجه می توان بیان داشت که بازار تبدیل به یکی از ارکان مهم مثلث ارگ،مسجد،بازار در شهر های اسلامی گشته و علاوه بر اهداف اقتصادی ،اجتماعی ومحیطی در چارچوب های رویکردهای توسعه پایدار،ویژگی کالبدی ومعماری آن بهگونه ای است که آنها را تبدیل به دنیایی از فعالیت ها، تعاملات اجتماعی و اتفاقات شهری نموده است و می توان بیان داشت که بازاردر توسعه شهرهای اسلامی نقش تعیین کننده و اثربخشی داشته استکلیدواژه ها
بازار ، شهر ، توسعه شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.