بررسی تأثیر ابعاد زبری در کنترل و کاهش آبشستگی موضعی در اطراف تکیهگاههای پل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CIVILSD01_304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید نعیمی نوبندگانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عمران سازههای هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

منوچهر حیدرپور

استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

پلها از جمله مهمترین و پرکاربردترین سازههای رودخانهای هستند و به عنوان کلید راههای ارتباطی از اهمیت زیادی برخوردارند. هر ساله با وقوع سیلاب در هر رودخانه تعداد زیادی از این پلها، تخریب میگردند. یکی از مهمترین عوامل اینتخریبها، آبشستگی اطراف تکیهگاهها است که در بستر رودخانه قرار دارند. وجود تکیهگاهها در عرض رودخانه باعث کاهش عرض عبوری جریان، افزایش دبی واحد عرض و تنش برشی جریان در مقطع تنگشدگی میشود. در این تحقیق تأثیر استفاده از زبری در کاهش میزان آبشستگی موضعی در اطراف تکیهگاه پل به صورت آزمایشگاهی موردبررسی قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق بررسی ناهموار نمودن سطح تکیهگاه و ایجاد زبری در آن و همچنین بررسیتأثیر ابعاد زبریها برکاهش میزان آبشستگی موضعی در تکیهگاه میباشد. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر این است که تکیهگاهبا وجود زبری، نسبت به تکیهگاه ساده و بدون زبری تا حدود 22 درصد کاهش عمق آبشستگی موضعی را نشان میدهد. با توجه به نتایج آزمایشها مشاهده میشود که با افزایش عرض و ضخامت زبریها میزان عمق آبشستگی کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

آبشستگی موضعی، تکیهگاه پل، زبری، آب زلال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.