بررسی تثبیت خاکهای رسی واگرا بوسیله نتایج آزمایش های پین هول ،کرامب و هیدرومتری دوگانه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: CIVILSD01_292
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3022
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج.
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
چکیده
پدیده واگرائی یک پدیده فیزیکو شیمیائی است که در خاکهای ریز دانه رسی اتفاق می افتد.در این فرایندکاتیونهای یک ظرفیتی سدیم در روی سطح ذرات رس باعث افزایش ضخامت لایه دو گانه و همچنین افزایشنیروی دافعه بین ذرات می شوند.زمانیکه نیروی دافعه بین ذرات از نیروی جاذبه بیشتر باشد،وجود آب به راحتی و سهولت ذرات خاک را از یکدیگر جدا کرده و جابجا می کند.خاک های رسی حاوی یون سدیم که در مقابل آب بهراحتی فرسایش می یابند به خاکهای واگرا مشهورند. پدیده واگرایی برای اولین بار توسط مهندسین خاک شناسی و در ارتباط با امور آبیاری اراضی مورد نقد و بررسی قرارگرفته است. آنها متوجه شده بودند که در بعضی موارد پساز عملیات آبیاری، خاک دچار فرسایش شدید و یا ایجاد ترک های عمیق و گسترده ای می گردد. در این تحقیق به بررسی پتانسیل واگرایی در خاک های رسی ریزدانه پرداخته و بوسیله نتایج آزمایش های پینهول ، کرامپ و همچنین هیدرومتری دوگانه از واگرایی خاک مورد مطالعه اطمینان حاصل کرده و پس از تثبیت و بهسازی خاک روانگرای موجود با استفاده از افزودنی های آهک و سولفات آلومینیم ، بوسیله نتایج آزمایش های ذکر شده فوق ، می توان نتیجه گرفت که خاک واگرای مورد آزمایش تثبیت و واگرایی آن اصلاح گردیده استکلیدواژه ها
خاک واگرا ،بهسازی خاک ،پین هول ،کرامب ،پتانسیل واگراییمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.