نقش فناوری های نوین در حوزه کتابداری و تاثیر آن بر کتابخانه های دانشگاهی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF01_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه مردمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی- گرایش مدیریت اطلاعات

چکیده

مسئله: با ظهور فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی، عرصه های مختلف زندگی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه،تحت تاثیر قرار گرفته و متحول شده است. بدون تردید، عرصه کتابداری نیز به عنوان یکی از تخصص های اطلاع رسانی،هم در جامعه اطلاعاتی و ارتباطی تاثیر گذاشته و هم تحت تاثیر آن قرار گرفته است. به این جهت توسعه فناوری های نوین و الگوهای علمی کاربرد پذیری اطلاعات نقش مهمی در تحول این رشته بر جای نهاده است.هدف: بررسی و تبیین تاثیر فناوری های نوین در حوزه کتابداری و کتابخانه های دانشگاهی از جمله ضرورت هایی است کهدر این مقاله مورد بحث قرار داده است.روش: این مقاله با توجه به ماهیت آن به روش تحلیلی- توصیفی و از طریق مطالعه اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است.نتایج: نتایج حاصل از این بررسی حاکی از آن است که فناوری های نوین در این حوزه از شدت تاثیر زیادی برخوردار بودهاست، به طوری که امروزه این حوزه از عنوان کتابداری خارج شده و با عنوان علم اطلاعات و دانش شناسی معرفی می شودو کتابخانه ها از چارچوب محدود منطقه ای و فضای فیزیکی و سنتی خود به سوی جریان دیجیتالی، الکترونیکی و مجازی حرکت کرده است.

کلیدواژه ها

حوزه کتابداری، فناوری های نوین، کتابخانه های دانشگاهی، کتابخانه های دیجیتالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.