اثرکاربرد بقایای گیاهی بر جذب آلایندههای پسابهای شهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رحیمی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی و دارویی دانشگاه یاسوج و عضو استعداد های درخشان باشگاه پژوهشگران جوان

اسلام جهانبخش

کارشناس حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد

چکیده

امروزه آلودگی رو به افزایش فاضلابهای شهری و صنعتی یک مسئله نگران کننده زیست محیطی می باشد. این آلاینده های موجود در فاضلاب ها، بواسطه طبیعت غیرقابل تجزیه، سمیت زیاد، اثرات تجمعی و سرطانزایشان مورد توجه می باشند.تخلیه فاضلابهای حاوی فلزات سنگین نه تنها برای زندگی آبزیان و دیگر موجودات سمی می باشد، آبهای طبیعی را نیز جهت مصارف آشامیدنی نامناسب می سازد. این فلزات در غلظتهای بالا برای انسان نیز سمی بود، و سبب بیمارهایی ماننددردهای معده ای و روده ای، صدمات جگری و کلیوی و کم خونی می شود. توسعه شهرنشینی و صنعتی شدن سبب گردیدههمه ساله بخش قابل توجهی از منابع آب محدود به علت تغییر کیفیت از چرخه مصرف خارج شوند که نمونه بارز آن فاضلاب های شهری است. با توجه به حجم عظیم فاضلاب های تولیدی، تلاش برای دستیابی به شیوه های دفع مناسبفاضلاب ضرورت می یابد. پژوهش ها نشان می دهد که دفع فاضلاب در محیط خطرات بهداشتی و زیست محیطی گوناگونی را به دنبال دارد. عوامل زیادی روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب تأثیرگذارند )مواد رسی، مواد آلی و اکسید های خاک(. آلودگی آب به دلیل تخلیه فاضلاب شهری و صنعتی، وجود فلزات سنگین سمی و مدیریت نامناسب زباله ها، سلامتیبشر را به گونه ای خطرناک تحت تأثیر قرار می دهد. روشهای مختلفی برای کاهش مقدار آلودگی های فاضلابها وجود دارد که هر کدام از آنها دارای مزایا و مضراتی بر اساس سادگی، انعطاف پذیری، مؤثر بودن فرآیندها، قیمت، مشکلات فنی و نگهداری می باشند. از این میان استفاده از بقایای گیاهی و آلی در خذف آلودگی و متعادل نمودن خصوصیات فیزیکوشیمیاییآب فاضلاب ها روشی کارآمد به حساب می آید.

کلیدواژه ها

آلودگی فاضلاب، فلزات سنگین، خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب، بقایای گیاهی، خذف آلودگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.