پتروژنز ، پتروگرافی و پترولوژی توده گابروئیدی مبارک آباد ( شرق رودهن )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE03_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس بنای شاهانی

کارشناسی ارشد پترولوژی دانشگاه شهید بهشتی

سیدمحمد پورمعافی

دکترای پترولوژی ،عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

منصور قربانی

دکترای پترولوژی ، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

منطقه مورد مطالعه در طول جغرافیایی 55 ، 51 تا 52 خاوری و عرض جغرافیایی 43 ، 35 تا 48 ، 35 شمالی و در خاور ورقه 1:100000 شرق تهران در حدفاصل شهرستانهای بومهن و رودهن واقع شده است . این منطقه از لحاظ زون ساختاری ، جزء زون البرز مرکزی بحساب می آی د و در کوهپایه های جنوبی البرز قرار گرفته است . قدیمی ترین واحد چینه شناسی منطقه ، سازند آهکی مبارک است که به سن تورنزین _ ویزین میانی می باشد . درحالیکه جدیدترین واحدها ، نهشته های کواترنری می باشد که سایر سازندها را پوشانده است . بررسی های نتایج آنالیز شیمیایی حکایت از تبعیت اکسیدهای اصلی و عناصر فرعی از قانون کلی تفریق ماگمایی می باشد . نتایج حاصل از پتروژنز توده های یاد شده مارا به ماگمایی با ماهیت احتمالی کالکوآلکالن هدایت می نماید . در راستای تعیین محیط تکتونیکی ماگمای بوجود آورنده سنگهای موردمطالعه ، برخی از محققین نظریه فرورانشی را برای البرز مطرح می نمایند ، درحالیکه تعداد دیگری از زمین شناسان با پدیده تشکیل ریفت موافق می باشند .

کلیدواژه ها

رودهن،گابرو ، کالک آلکالن ، فرورانش ، ریفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.