روشهای تولید هیدروژن تجدیدپذیر با معرفی زیست تودهها: چالشها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی هیدروژن
  • کد COI اختصاصی: H2CONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز جهانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، گروه مهندسی شیمی، کرمانشاه، ایران

مظفر عبدالهی فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، گروه مهندسی شیمی، کرمانشاه، ایران

چکیده

کاربردهای مختلف هیدروژن به عنوان سوخت در حمل و نقل، تولید مواد مختلف مانند آمونیویم و همچنین در فرایند گوگرد زدایی موجب شده که تقاضا برای تولید این گاز روز به روز بیشتر شود. افزایش تولید هیدروژن توسط فناوریهای فعلی بیشتر با استفاده ازهیدروکربنهای مرسوم صورت میپذیرد که به نوبه خود منجر به افزایش گازهای گلخانهای میشوند. تولید هیدروژن با استفاده از زیستتودهها biomass و منابع تجدید شدنی که از ضایعات کشاورزی به دست آمدهاند این امکان را فراهم نموده است که ظرفیت تولیدگازهای گلخانهای به میزان چشمگیری کاهش و در برخی از موارد حذف شوند. همچنین انعطافپذیری و هزینههای اقتصادی در اینروشها سبب استقبال از این فرایندها شده است. الکترولیز، روش ترمو کاتالیتیکی و تولید بیولوژیکی از جمله فن آوریهای تولید هیدروژنهستند که مورد استفاده قرار گرفته که دیگر نیازی به تولید زیر ساختهای بزرگ و پر هزینه ندارند. البته هر کدام از فنآوریهای تولید هیدروژن با چالشهایی مانند راندمان تولید، نوع مواد خام، خالص سازی محصول و فن آوری ذخیره سازی همراه هستند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه فنآوریهای مختلف تولید هیدروژن بویژه با استفاده از زیست تودهها میباشد.

کلیدواژه ها

هیدروژن تجدیدپذیر، زیست توده، بیوهیدروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.