بررسی تطبیقی سیر تحول شعر و معماری سنتی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نیارش شهر پایا
  • کد COI اختصاصی: SCIENC01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1096
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش مومنی

دکتر کورش مومنی، استادیار گروه معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

رضوان هویدایی

رضوان هویدایی، دانشجوی کارشناسی معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

چکیده

در این پژوهش، هدف ما بررسی و تحلیل تحولات شعر در دوره های مختلف و همزمانی سبک های معماری با این دوران به صورت اجمالی است. بدون تردید تغییر سبک های شعر، متاٌثر از مسائل دوران زمان خود و در پی این تغییرات مسائل روز تغییراتی در سبک های معماری را در پی دارد.مسائلی مانند تحولات سیاسی و اجتماعی... . سبک معماری خراسانی که از قرن 1تا5 ه.ق و سبک شعر معماری از اوایل قرن 3 تا 6 ه.ق ادامه داشت و با سبک معماری اصفهانی و شعر بازگشت پایان می یابد.که در این دوران شعر بازگشت به سبک قدیم است. تا اینکه در دوران معاصر که ایران دچار غرب زدگی شده با توجه به کمبود وقت و گستردگی این موضوع به این مبحث فقط اشاره کوچکی شده است. در کل این تغییر سبک ها هرکدام به دلایل سیاسی و اجتماعی و به تبع مسائل فرهنگی و ادبی است که هر کدام اصول و پایه های خود را بنا نهادند. روش این تحقیق کتابخانه ای است و هدف آن شناخت معماری و شعر از منظر سیر و تحولات تاریخی است.

کلیدواژه ها

شعر فارسی، معماری، معاصر، شاعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.