بررسی عوامل موثر بر همگون سازی نمای ساختمان ها در شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نیارش شهر پایا
  • کد COI اختصاصی: SCIENC01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده آرزه

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده معماری، موسسه آموزش عالی پردیسان فریدونکنار،ایران

یکتا احمدزاده حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده معماری، موسسه آموزش عالی پردیسان فریدونکنار،ایران

چکیده

میزان هماهنگی نماهای شهری از مسائل ریشه ای در زمینه زیبایی بصری است که نیاز به توجه بسیار دارد. در کشور ما توجه بخصوصی به این مسئله نشده که این موضوع نیاز به ریشه یابی دارد به گونه ای که شناخت عوامل ایجاد کننده این ناهمگونی و برنامه ریزی در جهت ریشه کن کردن مشکلات موجود میتواند نمایانگر تاثیرات مثبتی بر وضعیت همگون سازی نماهای شهری باشد. این مقاله از نوع توصیفی– تحلیلی و در زمره تحقیقات کاربردی است. از آنجائیکه در این پژوهش از ابزار پرسشنامه و مصاحبه برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز استفاده گردیده ، بنابراین از زاویه دیگر میتوان این پژوهش را یک تحقیق پیمایشی (میدانی) نیز قلمداد کرد.هدف کلی در تدوین این مقاله بررسی ضرورت هماهنگی نمای ساختمان ها در شهرستان ساری میباشد. اطلاعات مورد نیاز برای انجام این تحقیق به دو صورت اسنادی (کتابخانه ای) و میدانی جمع آوری گردیده است . جامعه آماری این پژوهش کلیه افرادی هستند که توانایی تشخیص بصری و تفکیک تفاوت ها و شباهت ها را در سطح شهر دارند و از میان آنان تعداد 100 نمونه با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده، انتخاب و با بکار گیری ابزار پرسشنامه مورد پرسشگری مستقیم قرار گرفته اند .اطلاعات جمع اوری شده در قالب نرم افزار spss و آزمونهای آماری ضریب همبستگی،کای اسکوئر و رگرسیون مورد آزمون قرار گرفته اند.همچنین بین ناهمگونی نما در بناهای شهرستان ساری با متغییرهایی همچون وجود مصالح متفاوت در بازار،عدم وجود ضوابط در هماهنگ کردن طراحی نماهای شهری در طرحهای جامع و تفصیلی ، تفاوت قیمت تمام شده مسکن با نماهای متفاوت ،شرایط طبیعی در نوع نمای اجرا شده ( مصالح استفاده شده در نما )،تفاوت سلیقه کارفرمایان ،الگوهای رایج فرهنگی در سایر نقاط کشور و دنیا،تنوع طلبی مردم به ترتیب، رابطه ی معناداری در سطح مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

همگون سازی، نما، زیبایی بصری، ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.