تاثیر انتشار اصوات بر امنیت روانی ساکنان در فضای مسکونی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نیارش شهر پایا
  • کد COI اختصاصی: SCIENC01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد زارعیان جهرمی

دانشجو ی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور، دانشپذیر تکنولوژی معماری دانشگاه تهران و عضو هیئت رئیسه شرکت تعاونی سازه گستر جهرم

کتایون تقی زاده

دکترای معماری دانشیار دانشگاه تهران دانشیار دانشکده ی معماری پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ساناز لیتکوهی

دکترای معماری، عضو هیات علمی و مدیر گروه معماری وشهرسازی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

از گذشته های بسیار دور «خانه» برای انسان چیزی بیش از سرپناه بوده و جنبه های معنوی در همه مراحل ساخت «خانه» تا استقرار در آن و استفاده از آن به طور کامل پیدا است. در این خصوص تحقیق صورت گرفته نشان دهنده آن است که عرصه خصوصی و عمومی برای حس قلمرو شخصی در واحد مسکونی حائز اهمیت است چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ انتشار امواج (صداها) و از جهت دیگر با وجود افزایش روز افزون استفاده از انواع وسایل تولید کننده ی صدا منجر به افزایش آلودگی صوتی و آسیب های زیست محیطی گردیده که بر روی سلامت و کیفیت زندگی شهر نشینان اثرات منفی بجا گذاشته و با توجه به اینکه، فضای مسکونی باید عاری از هر گونه آلودگی، امنیت و آرامش ساکنان را برقرار کند از این رو بررسی آلودگی صوتی در فضای مسکونی بسیار اهمیت دارد و حتی صداهای که به ظاهر به گوش آسیب وارد نمی کنند ولی به دلیل اینکه جنبه خصوصی برای شخص یا اشخاص دارند، انتشار آن ممکن است باعث فشار روحی شود و آرامش ساکنان در فضای مسکونی را مختل کنند، قابل بررسی است. این مقاله بر آن است که با بررسی و تجزیه و تحلیل داده های استاندارد، ضوابط، اصول و معیار های لازم را استخراج و مبنای تدوین بایسته های شهرسازی و معماری مسکونی قرار گیرد .

کلیدواژه ها

فضای سکونت آرمانی، صوت، امنیت روانی، انسان، محیط و خلوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.