لیتولوژی و مکانسیم فوران توف های سازند کرج در منطقه شمال تفرش

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز طوطی

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

رضوانه جمالی آشتیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

جمشید حسن زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

چکیده

توف های سبز ائوسن که به سازند کرج شهرت دارند ، در مناطق گسترده ای ازایران ازجمله در منطقه شمال تفرش به چشم می خورند . این توف ها که حاصل فعالیت های آتشفشانی انفجاری در زمان ائوسن می باشند ، بطور کلی دچار فرایند دگرگونی تدفینی گردیده اند . گسترش توف های ریولیتی و ریوداسیتی مشابه سازند کرج که تحت تاثیر درجات مختلف دگرگونی قرار گرفته اند ، از نقاط مختلف دنیا گزارش گردیده است . محصولات آلتراسیون این توف ها محدوده وسیعی از تنوع کانی شناسی از جمله کلریت ها ، زئولیت ها ، ک انی های رسی و کربنات ها را دربر می گیرد . که مطالعات میکروسکوپی و آنالیزهای XRD و SEM وجود کانی های مذکور در آنها را اثبات می کند . اندازه و شکل شناسی شارد های شیشه ای موجود در این توف ها احتمال وجود آتشفشانهای نیمه خشکی (Subaerial) را نسبت به آتشفشانهای زیردریایی (Phreatomagmatic) افزایش می دهد . همچنین جنس و نوع لیتیک های موجود در افق های مختلف توف های این منطقه مورد بررسی قرار گرفته است و بر این اساس به نظر می رسد پیروکلاستیک های مزبور از ذوب بخشی سنگ های پوسته میانی در شرایط اشباع از آب منشا گرفته باشند .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.