بررسی تاخیرات در مدیریت پروژههای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOM01_1034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 781
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا بلک

گروه مهندسی مدیریت ساخت، پردیس علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد، ایران گروه مهندسی مدیریت ساخت، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسل

کاظم حمادی

استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه شوشتر ، ایران

آرش ادیب

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

یکی از مهمترین مسائل در مدیریت پروژه، اتمام آن در زمان پیشبینی شده میباشد. اکثر پروژههای عمرانی در دوره اجرایی خود با تاخیر مواجه هستند که موجب افزایش هزینههای اجرایی و تاخیر در زمان بهرهبرداری میگردد. وزارت بهداشت و درمان به عنوان سازمانی که بالاترین سهم را در تامین سلامت و بهداشت جامعه را داشته، دارای پروژههای متعددی بوده که اکثرا با تاخیر مواجه هستند. به همین منظور پروژههای احداث کتابخانه مرکزی و پروژه دانشکده بهداشت و مرکز اطلاع رسانی مورد بررسی قرار گرفتند. مدت زمان تاخیر این پروژهها به ترتیب 41 ماه و 34 ماه بوده است. از عوامل موثر بر تاخیر در زمان بهرهبرداری از پروژه، 28 علت شناسایی شد. این عوامل در 4 گروه کارفرما، مشاور، پیمانکار و شرایط آب و هوایی و سایر عوامل قرار گفتند. به هر کدام از عوامل تاخیر موجود در پرسشنامه توسط 50 نفر از کارشناسان در طیف امتیازدهی 1 تا 5 نمره داده شد. نتایج حاصل از نظرسنجی توسط نرم افزار18SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این نرم افزار نشان داد که از میان 4 گروه مورد مطالعه، علتهای تاخیر مربوط به کارفرما بیشترین سهم را بدست آورد و علتهای تاخیر مربوط به گروه شرایط آب و هوایی و سایر موارد کمترین سهم را داشته است. از میان علتهای مورد مطالعه در گروه کارفرما، عدم تامین منابع مالی بیشترین تاثیر را در ایجاد تاخیر دارد.

کلیدواژه ها

تاخیر، پروژه، برنامه زمان بندی، علل تاخیر در پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.