بررسی تاثیر رهبری معنوی مدیران مدارس بر عملکرد آموزشی معلمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOM01_0202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام افشاری

دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی دانشگاه اصفهان

رضا هویدا

دکترای مدیریت آموزشی و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

چکیده

رهبری معنوی می تواند در جهت جستجوی مداوم برای یافتن هدف ومعنای زندگی کاری، درک عمیق از ارزش کاروزندگی الهام بخش و برانگیزاننده باشد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر رهبری معنوی و ابعاد آن برعملکرد آموزشیمعلمان بود.پژوهش از نظرهدف کاربردی بوده و به صورت مقطعی در سال 1392 انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش، مدیران مدارس منطقه زرین شهر اصفهان وحجم نمونه شامل 110 نفر از مدیران مدارس این منطقه بود. ابزار پژوهشپرسشنامه رهبری معنوی فرای وهمکاران ( 2005 ) شامل 25 سوال و پرسشنامه ی محقق ساخته عملکرد آموزشی معلمان دارای 54 سوال با طیف لیکرت بود. داده ها با استفاده از آزمون رگرسیون مورد تحلیل آماری قرارگرفت.یا فته ها نشان داد بین رهبری معنوی و هفت بعد آن (چشم انداز سازمانی، عشق به نوع دوستی، ایمان به کار، معنی داری در کار، عضویت درسازمان، تعهد سازمانی و بازخورد عملکرد) با عملکرد آموزشی معلمان رابطه ی معنی دار ومثبت وجود داردرابطه بین عضویت و عملکرد آموزشی با توجه به ضریب همبستگی0/29نسبت به دیگر ابعاد رهبری قوی تر است. باتوجه به مقدار ضریب همبستگی هم می توان گفت که در بین ابعاد رهبری، بهره وری رابطه قوی تر و اثرگذارتری با عملکرد آموزشی دارد و ضعیف ترین رابطه مربوط به بعد معناداری است. به طور کلی رابطه مستقیمی بین هر یک از ابعاد رهبری معنوی و در کل رهبری معنوی و عملکرد آموزشی معلمان وجود دارد. بنابراین تقویت هر یک از ابعادرهبری، عملکرد آموزشی معلمان را بهبود خواهد داد. مدیران مدارس با فراهم نمودن زمینه های مساعد و حمایت کننده برای معلمان می توانند شرایطی را فراهم سازند تاشاخصهای عملکردی معلمان در سطوح سه گانه روانشناختی،علمی – آموزشی وفرهنگی- پرورشی که مبین میزان کمی وکیفی تحقق معیارها یا مطلوبیتهای مورد انتظار آنان است، محقق شود

کلیدواژه ها

رهبری معنوی؛ مدیران مدارس؛ عملکرد آموزشی معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.