ارتباط ساختار گیلکوپروتئین استخراج شده از جلبک Codium fragile با فعالیت آن در تحریک سلول های ماکروفاژ

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: COPDCFI02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی طبرسا

استادیار، گروه فراوری آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور

مسعود رضایی

استاد، گروه فراوری آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور

چکیده

مولکول های محلول در آب جلبک C.fragile ابتدا استخراج و سپس توسط کروماتوگرافی تبادیل یونی جداسازی گردیدند.عصاره خام و فراکسیون های بدست آمده (F(2), F(1 و (F(3) حاوی کربوهیدرات (44/1%-80/5%)، گروه های سولفات (3/2%-22/2%)،پروتئین (3/0%- 15/7%) و مقادیر اندکی از اسیدهای یورونیک (1/1%- 4/2%) بودند. همچنین میانگین جرم مولی مولکول های عصاره خام و فراکسیون های بدست آمده بین 148 تا (4)4879x10 گرم/مول متغییر بود. از میان فراکسیون ها، مولکول های (F(2 بیشترینفعالیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی از طریق تحریک سلول های ماکروفاژ RAW264.7 و در نتیجه رهاسازی نیتریک اکساید وسیتوکین ها را دارا بودند. قرار دادن سلول های RAW264.7 در معرض مولکول های (F(2 سبب تجزیه Iκ-B و فسفوریلاسیونMAPK گردید که بیانگر تحریک سلول های ماکروفاژ از طریق مسیرهای NF-κB و MAPK است. مطالعات ساختاری به همراهتست سواگ (Sevag) نشان داد که 2F حاوی پلی ساکاریدی با ترکیبی از توالی (3→1) α و β مانوز است که با پیوند کوالان به یک مولکول پروتئین متصل می باشد. استفاده از آنزیم Glycosidase F نشان داد که (F(2 در حقیقت یک گلیکوپروتئین است وبخش پروتئینی آن از طریق اتم نیتروژن اسید آمینه آسپارژین به بخش پلی ساکاریدی متصل گردیده است. همچنین دستکاری هایشیمیایی و آنزیمی صورت گرفته بر روی ساختار گلیکوپروتئین نشان داد که هیچکدام از بخش های پروتئینی یا پلی ساکاریدی بهتنهایی توانایی تحریک سلول های ماکروفاژ را نداشته و در نتیجه گیلکوپروتئین استخراج شده از جلبک C. fragile تنها با حفظساختار اولیه خود می تواند سبب تحریک سیستم ایمنی گردد.

کلیدواژه ها

تنظیم سیستم ایمنی، C.fragile، تنظیم سیستم ایمنی، MAPK,NF-kB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.