بررسی مقاوم سازی سازه های فولادی در برابر زلزله به کمک طرح بهینه بادبندها

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 294_0389078127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد حجازی

استادیار مهندسی سازه،گروه عمران, دانشکده فنی و مهندسی, دانشگاه اصفهان

مجتبی عبدالهیان دهکردی

کارشناس ارشد سازه

چکیده

با افزایش تجارب حاصل از زمین لرزه های گذشته و بازنگری ضوابط آئین نامه های طراحی، امروزه بیش از پیش مبحث مقاوم سازی ساختمانهای موجود مورد توجه قرار گرفته است. پروژة حاضر به بررسی کاربرد سیستمهای لرزه بر بادبندی به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای ارتقاء لرزه ای در ساختمانهای فولادی کوتاه می پردازد. از جمله مسائل مهم در مطالعة کاربرد این سیستمها، تعیین آرایش مناسب و ارتباط متقابل بادبندها در قاب می باشد. در این مقاله مفهوم ابربادبندها به عنوان نگرشی نو به طرحهای بادبندی ارائه و خواص آنها در کنار الگوهای متعارف، بررسی شده است. این روش با قابلیت در نظر گرفتن همزمان اثر پارامترهای معیار، برای تعیین اولویت های گزینه های بهسازی لرزه ای بسط یافته که نتایج آن کارایی ابربادبندها در تقویت ساختمان مورد مطالعه با کمترین نیاز به تقویت شالوده آشکار می سازد. تعیین آرایش و طرح بهینة بادبندها برای ارتقاء سازه تحت بار جانبی، صورت گرفته است. بر مبنای این روش چندین پارامتر از جمله: گریز طبقات، برش پایة دینامیکی و نیروهای وارد بر پی، نخستین مقدار ویژه و کمترین وابستگی مدهای ارتعاشی، گسترش یافته و به کمک آنها اثر نامنظم بودن قاب، تغییر اتصالات آنها و تغییر نوع یا آرایش بادبندها در طرح بهینة تقویت لرزه ای مطالعه شده است. کارآیی بالا و برتری چشمگیر روش حاضر بر روش های موجود بهینه یابی الگوی پیوسته با مقایسة نتایج آنها در باز توزیع تنشها،‌ قابلیت تغییر برای طراحی عملی و کاهش وزن بادبندها در کنار اهمیت کاربرد ابربادبندها در طرحهای بهینة ارتقاء آشکار گشته است

کلیدواژه ها

بادبندهای بزرگ مقیاس، بهینه یابی بادبندها، تغییر مکان بیشینه طبقات، برش پایه دینامیکی، پرید ارتعاشی مد اول سازه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.