بررسی رابطه شاخصهای حاکمیت شرکتی با مدیریت سود درصنایع غذایی بازار بورساوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN03_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رمضان احمدی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدعلی واعظ

استادیار گروه حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز

لیلا گودرزی

کارشناس ارشد حسابداری، واحد خلیج فارس

چکیده

یکی از مهمترین ویژگی های شرکتهای سهامی، تفکیک مالکیت از مدیریت آنها است. با جدا شدن مالکیت و مدیریت درشرکت های سهامی، تضاد منافع بالقوه بین سهامداران و مدیران ایجاد شد، که این تضاد منافع تحت عنوان مشکل نمایندگی بیان می شود. یکی از نتایج مشکل نمایندگی این است که بین مدیران و سهامداران عدم تقارن اطلاعاتی وجود دارد و سهامداراننمی توانند اعمال و فعالیت های مدیران را به طور مستمر مشاهده کنند، این عدم تقارن اطلاعاتی باعث ایجاد دو مشکل انتخابنامطلوب و خطر اخلاقی می شود. این امر به همراه نفوذ تدریجی مدیریت در ایجاد تغییر در روشهای حسابداری، به دلیل عدموجود روشهای یکنواخت، همچنین امکان دسترسی انحصاری مدیران به بخشی از اطلاعات مالی و نیز ویژگی حسابداری تعهدی وانگیزههایی همچون پاداش و قانون گریزی، این انگیزه را در مدیران به وجود می آورد که با اعمال روشهای مختلف در جهت منافعخود و در تضاد با منافع سایر گروه ها سود را دستکاری نمایند . این تحقیق به بررسی رابطه بین شاخصهای حاکمیت شرکتی ومدیریت سود میپردازد. آزمون فرضیه ها با استفاده از روش آماری داده های تلفیقی و برای دوره زمانی 1382 الی 1390 با استفاده ازاطلاعات شرکتهای صنعت مواد غذایی انجام شده است، نتایج تحقیق نشان داد که بین سرمایه گذاران نهادی، تمرکز مالکیت، نرخموثر مالیات و ترکیب هیات مدیره با مدیریت سود رابطه معنی داری وجود ندارد و تنها بین اندازه شرکت و نسبت بدهی بر سرمایهبا مدیریت سود یک راطه مثبت و معنیداری مشاهده شد.

کلیدواژه ها

مدیریت سود، حاکمیت شرکتی، سرمایه گذاران نهادی، اندازه شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.