مقایسة روش های تعیین بعد فرکتال برای آنالیز ناهمواری های سطوح سنگی و ضریب زبری سطح درزه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود زارع نقدهی

دانشجوی دوره دکتری استخراج معدن، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک

سیدرحمان ترابی

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا میکائیل

دانشجوی دوره دکتری استخراج معدن، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک

چکیده

هندسه سطح یک درزه از اهمیت بسزایی در رفتار برشی سنگ های درزه دار برخوردار است . این اهمیت به دلیل تاثیر فوق العادة زبری در بوجود آمدن اتساع یا جابجایی عمودی و به تبع آن در مقاومت ناپیوستگی طی جابجایی افقی می باشد . زبری سطح درزه هر سه پارامتر زاویه اصطکاک، اتساع و مقاومت برشی حداکثر را تحت تاثیر قرار می دهد . از طرفی تعیین مقدار ضریب زبری درزه ) ) JRC در بررسی مقاومت برشی درزه بسیار مهم می باشد . در 40 سال گذشته مطالعات بسیاری جهت تعیین مقدار JRC توسط روش های گوناگون انجام گرفته است . با این حال تاکنون تنها روش های معدودی توانسته اند توافق عمومی را جلب کرده و مورد مقبولیت و اعتبار جهانی قرار گیرند . در این تحقیق ابتدا روش های تعیین بعد فرکتال برای آنالیز ناهمواری سطوح درزه های سنگ و چگونگی تعیین ضریب زبری آن ها پرداخته شده و سپس صحت روش های فوق مورد بررسی قرار گرفته است . به طور حتم استفاده از چنین روش هایی در افزایش دقت در آنالیزهای مکانیک سنگی ناپیوستگی ها و ناهمواری های سطوح بسیار سودمند خواهد بود

کلیدواژه ها

ناپیوستگی، زبری سطح درزه، بعد فرکتال، سطوح سنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.