معرفی کاوشگر دینامیکی DCP و بررسی تکرار پذیری نتایج آن

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدداود محمدی

دانشجوی دکتری زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا نیکودل

استادیار زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

حسن رحیمی

استاد مهندسی عمران، دانشگاه تهران

ماشاالله خامه چیان

دانشیار زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

کاوشگرهای دینامیکی نوعی نفوذسنج هستند و نفوذ سنجی نقش مهمی در شناسایی محلی خاک ها دارد . شیوه مذکور نسبت به روشهای گمانه زنی و مطالعات معمول ژئوتکنیک، ارزان ت ر و سریع تر می باشد و در بسیاری موارد به خصوص زمانی که عمق مورد نظر جهت مطالعه لایه های خاک خیلی نوعی کاوشگر دینامیکی خیلی سبک بوده که DCP (Dynamic Cone Penetration) زیاد نباشد مورد استفاده قرارمی گیرند . کاوشگر دینامیکی و (DPI) در این مقاله، به معرفی آن و بررسی تکرار پذیری نتایج بدست آمده از آن پرداخته شده است . کاربرد روابط به دست آمده بین شاخص نفوذ پارامترهای مهندسی خاک ها نقش مهمی در تخمین این پارامترها و کاهش چشمگیر در هزینه های انجام آزمایش های مختلف دارد . بررسی تکرارپذیری نتایج و مدلهای مختلف توزیع احتمال مربوطه، بر تکرارپذیر بودن نتایج حاصل از کاوشگر DCP دلالت داشته و با توجه به مقادیر ضریب تعیین (R 2 ) بهترین توزیع احتمال را برای نتایج حاصله، توزیع لوگ نرمال و در مرتبه بعدی، توزیع نرمال معرفی مینماید .

کلیدواژه ها

کاوشگر دینامیکی DCP ، تکرار پذیری نتایج، شاخص نفوذ، ضریب تغییرات، توزیع فراوانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.