ارزیابی و تعیین شاخص فابریک توده سنگ با توجه به سیستم های رده بندی توده سنگ

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفوری

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

غلامرضا لشکری پور

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

طاهر مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

حمیدرضا رستمی بارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

شاخص فابریک توده سنگ معرف کیفیت زمین شناسی توده سنگ است و با توصیف خصوصیات ذاتی توده سنگ، قدرت درک و فهم بیشتری نسبت به کیفیت توده سنگ اصلی به کاربران میدهد . از این شاخص به عنوان داده ورودی در مدل کردن توده سنگ مکانیک سنگ استفاده میشود . در این تحقیق از پارامترهای مشترک چهار سیستم رده بندی RMR ، Q ، GSI و RMi مرتبط با خصوصیات منحصر به فرد توده سنگ، برای تعیین شاخص فابریک توده سنگ در 58 بخش از 11 پروژه استفاده شده است . مقایسه بین دادههای اندازهگیری شده و محاسبه شده از چارت شاخص فابریک توده سنگ نشان دهنده هماهنگی و سازگاری بین مقادیر اندازهگیری شده و محاسبه شده است . نتایج نشان دهنده ضریب همبستگی بالای بین این روابط و همخوانی خوب بین مقادیر پیش بینی شده واندازه گیری می باشد .

کلیدواژه ها

فابریک شاخص توده سنگ، اندازه بلوک شرایط درزه ، طبقه بند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.