الگوی ارزیابی کیفی مدول تغییرشکل برجا در توده های سنگی ( مطالعه موردی سد سید شهاب )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا خانلری

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا

طاهره مرادیان

هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان

علی مرادیان

کارشناس ارشد عمران

چکیده

با توجه به اینکه در بسیاری از روشهای طراحی مانند روشهای تحلیلی و عددی در پروژه های مکانیک سنگی نیاز به تعیین خواص الاستیکی و تغییرشکل پذیری توده های سنگی می باشد . لذا از میان خواص متفاوت توده سنگ، مدول تغییر شکل پذیری اهمیت خاصی در طراحی و اجرای موفقیت آمیز پروژه های مهندسی سنگ دارد . به این دلیل است که مدول تغییر شکل پذیری بهترین پارامتر برای بیان رفتار مکانیکی سنگها قبل از شکست توده سنگ محسوب می گردد . بنابراین مدول تغییر شکل، اساس بسیاری از آنالیزهای ژئومکانیکی را تشکیل می دهد . البته تعیین این پارامتر بوسیله آزمایشهای برجا با هزینه قابل ملاحظه و مراحل کاری دشوار همراه است . بهمین دلیل استفاده از معادلات تجربی بمنظور ارزیابی غیرمستقیم مدول تغییرشکل توده سنگ همیشه قابل توجه و موردنظر مهندسین سنگ و زمین شناسان مهندس بوده است . در این مقاله سعی شده است تا ضمن ارزیابی معادلات تجربی موجود و برآورد کارآیی آنها، مدول تغییرشکل توده سنگ سد سید شهاب بعنوان مثال خاص، مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد .

کلیدواژه ها

مدول تغییرشکل توده سنگ ، معادلات تجربی ، RMSE ، سد سید شهاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.