تعیین روش حفاری و نوع نگهداری با استفاده از پیشبینی شرایط زمین با نگرشی ویژه برگالری معدن زغالسنگ پابدانا

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود شورچه

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ گروه مهندسی معدن

حسین توکلی الله آبادی

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ گروه مهندسی معدن

محمدعلی ابراهیمی

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ گروه مهندسی معدن

چکیده

آگاهی از شرایط زمین نقش مهمی در انتخاب روش حفاری و طراحی یک سیستم نگهداری برای حفاریهای زیرزمینی ایفا میکند . یکی از این شرایط فشارندگی سنگ ( زمین ) است . فشارندگی سنگ، تغییر شکل بزرگ وابسته به زمان است که در اطراف تونلها و سایر حفاریهای زیرزمینی اتفاق میافتد D2 . درگالری Sing (and et.al, 1995 ( و اصولاً در ارتباط با خزشی است که ناشی از فراتر رفتن تنش برشی سنگ از مقاومت برشی سنگ است تعیین شده و Q در حال پیشروی است و با جنس لایه کمرپایین ماسهسنگ، ابتدا مقدار D2 معدن زغالسنگ پابدانا کرمان که در کمر پایین لایه زغالی سپس با استفاده از روابط تجربی به تعیین فشارندگی یا غیر فشارندگی زمین پرداخته شده است . پس از تعیین درجه فشارندگی با استفاده از روشهای نیمهتجربی وتئوری - تحلیلی، روش حفاری و نوع نگهداری با توجه به درجه فشارندگی تعیین شده .

کلیدواژه ها

شرایط زمین، فشارندگی، تعیین نگهداری، روش حفاری، معدن زغالسنگ پابدانا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.