اثر نوع رقم بادام پیوند شده روی پایه GF677 بر میزان جذب برخی از عناصر غذایی، تحت تنش شوری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش کشوری بحران ها و چالش های آب در حوزه دریاچه نمک
  • کد COI اختصاصی: GOMCHAMBER01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه محمدیان

دانشجوی کارشناس ارشد گرو علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی مومن پور

کارشناس ارشد موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج و دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان

طاهر سقلی

کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

زینب صادقی

دنشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر رفسنجان

چکیده

نوع ترکیب پایه و پیوندک و سطح شوری می تواند، غلظت عناصر غذایی برگ و ریشههای بادام را تحت تاثیر قراردهد. به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر غلظت برخی از عناصر غذایی در برگ و ریشههای تعدادی از ژنوتیپ های بادام، آزمایشی با دو فاکتور ژنوتیپ در 4 سطح شامل تونو، شاهرود 12 و 16- 1 پیوند شده روی پایه GF677 و پایه GF677، شوری اب آبیاری در پنج سطح شامل 0، 1/2، 2/4، 3/6 و 4/8 گرم در لیتر کلرید سدیم (که به ترتیب هدایت الکتریکی برابر 0/5، 2/5، 4/9، 7/3 و 9/8 دسی زیمنس بر متر داشتند) و با سه تکرار در سال 1392 ، انجام شد. نتایج نشان داد که نوع پیوندک و سطح شوری بر غلظت عناصر غذایی برگ و ریشه موثر است. در تمامی ژنوتیپهای مطالعه شده، بیشترین مقدار کلر، سدیم و نسبت سدیم/پتاسیم در برگ و ریشه در تیمار 4/8 گرم در لیتر کلرید سدیم مشاهده شد. به نظر میرسد که نوع پیوندک در ممانعت از جذب سدیم و کلر توسط ریشه و انتقال آن به قسمت هوایی موثر است. رقم شاهرود 12 ، در تمامی سطوح شوری مطالعه شده، دارای کمترین مقدار کلر و سدیم و کمترین نسبت سدیم/پتاسیم، بود. در مجموع، از میان ارقام مورد مطالعه، رقم شاهرود 12 ، به عنوان متحمل ترین رقم به شوری تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

بادام، پایه GF677، تنش شوری، شاهرود 12، عناصر غذایی ماکرو و میکرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.