ارزیابی خطر لرزهای برای شهر چابهار به روش احتمالاتی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل کهکی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدمهدی خطیب

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

احمد ادیب

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

با بررسی کانون سطحی زمین لرزهها دو مدل چشمهای خطی و ناحیهای شناخته شد . از دو مدل چشمهای، ناحیهای و خطی شناسایی شده در ناحیه بیشترین شتاب وارده به شهر چابهار ناشی از مدل خطی و برابر /.19 g در حالت 84th percentile میباشد . با استفاده از زمینلرزههای دستگاهی ثبت شده در ناحیه و محاسبات مربوطه آهنگ فعالیت ( فرمول لرزهخیزی ) با اعمال تصحیح زمانی به صورت Log Nc= -0/6261 Ms + 1/74 و ضریب لرزه خیزی برابر /.6261 تعیین شد . مقدار تابع چگالی احتمالاتی بزرگا برای یک بزرگی خاص در مدل ناحیه ای بیشتر از مدل خطی است و با افزایش بزرگا مقدار این تابع کاهش مییابد . نتیجه نهایی حاصل از ارزیابی خطر لرزهای برای شهر چابهار به روش احتمالاتی منحنی خطر لرزهای می باشد که در این مقاله آورده شده است .

کلیدواژه ها

چابهار،ارزیابی احتمالاتی،مدل چشمه ای خطی و ناحیهای،منحنی خطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.