بررسی آسیب پذیری بافت های شهری تهران در برابر زلزله ... مطالعه موردی: منطقه یک
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین سمینار تحلیل فضایی مخاطرات محیطی کلانشهر تهران
- کد COI اختصاصی: MSEH01_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 763
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
شهرهای امروزی در نقاط مختلف دنیا به عنوان یک مکان تجمع برای جمعیت انسانی به دلایل متعدد از جمله نوع مکان گزینی، توسعه فیزیکی نامناسب، عدم رعایت استانداردهای لازم همواره در معرض خطرات ناشی از بلایای طبیعی قرار دارند. وضعیت بد استقرار عناصر کالبدی و کاربری های نامناسب زمین های شهری، بافت شهری فشرده، توزیع نامناسب فضاهای بازشهری از این قبیل موجب افزایش آسیب پذیری خواهد شد بلایای طبیعی همواره به عنوان پدیده ای طبیعی در طول دوران حیات کره زمین وجود داشته اند در اغلب موارد تأثیرات مخربی بر سکونتگاه های انسانی باقی گذارده است و تلفات سنگینی برساکنان آنها وارد ساخته است. ساختمان ها و زیرساخت های این گونه مناطق را نابود کرده و عوارض اقتصادی و اجتماعی پر دامنه ای بر جوامع بشری و کشورهای جهان تحمیل کرده است. در حقیقت فرسودگی، ناکارآمدی و کاهش کارایی یک بافت نسبت به کارآمدی سایر بافت های شهری است. بافت فرسوده، محوده های آسیب پذیر شهر، در برابر مخاطرات طبیعی است که نیازمند برنامه ریزی و مداخله هماهنگ برای ساماندهی است. در این تحقیق رویکرد توصیفی- تحلیلی و روش تحقیق تحلیل محتوایی و از طریق ابزار گردآوری اطلاعات (کتابخانه ای- اسنادی) تلاش می شود تا با شناسایی راهکارها، آسیب پذیری بافت های (فرسوده) شهرها در برابر بلایای طبیعی حفظ و بهبود یابد، یافته این پژوهش نشان می دهد برای احیای بافت های با ارزش تاریخی شهرها باید راهکارهای آموزش و ترویج، مقاوم سازی، مدیریت و طراحی و اجرای برنامه ها و رهنمودهای مربوط به احیا این بافت ها در اولویت قرار گیرد.کلیدواژه ها
آسیب پذیری، بافت های شهری، زلزله، بلایای طبیعیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.