تاثیرعدم تقارن اطلاعاتی بر ارتباط ارزشی ارقام حسابداری و بازده سهامداران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: IAAC11_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 827
نویسندگان
استادیار دانشگاه الزهرا(س)، حسابداری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه الزهرا(س)، تهران، ایران
چکیده
سود خالص حسابداری از جمله معیارهای عملکردی است که بطور شفاف با اهداف شرکت مرتبط است و می تواند نتیجه تصمیمات مدیریت را به خوبی ارزیابی کند. درحالیکه در تئوری حسابداریدلایل زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه سود خالص حسابداری می تواند مبنای خوبی برای توضیح بازدهسهامداران باشد اما در عمل، موانع متعددی از جمله عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیریت و سهامداران مانع از نتایج مشابه در آزمونهای تجربی می شود. در این پژوهش به بررسی رابطه سود خالص و بازده سهامداران با تاکید تأثیر عدم تقارن اطلاعاتی بر این رابطه روی داده های واقعی 139 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی 6 سال1385-90 با استفاده از تحلیل همبستگی ورگرسیون و آزمون فرضیه پرداخته شده است. در این راستا از متغیرهای مجازی ارزش بازار، مخارج تحقیق و توسعه، دارایی های نامشهود و سهام آزاد شناور به عنوان نماینده عدم تقارن اطلاعاتی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده وجود رابطه ی مثبت و معنی دار بین سود خالص و بازدهسهامداران در سال های 1388 و 1390 می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد افزایش عدم تقارن اطلاعاتی می تواند موجب تضعیف رابطه سود خالص و بازده سهامداران گردد. این در حالی است که کاهش عدم تقارن اطلاعاتی تأثیری بر تقویت رابطه سود خالص حسابداری و بازده سهامداران نداردکلیدواژه ها
عدم تقارن اطلاعاتی، سود خالص، بازده سهامدارانمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.