رابطهی بین بندهای پس از اظهارنظر در گزارش حسابرس و تجدید ارائهی صورتهای مالی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: IAAC11_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 806
نویسندگان
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و حسابدار رسمی
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، تعیین رابطهی بین بندهای پس از اظهارنظر در گزارش حسابرس و تجدید ارائهی صورتهای مالی است. بندهای پس از اظهارنظر، معمولا شامل بندهای تاکید بر مطلب خاص و سایر بندهای توضیحیو همچنین بندهای مربوط به وظایف بازرس قانونی است. از دیدگاه حسابرس، بندهای دارای آثار مالی بر صورتهای مالی که پس از اظهارنظر درج شده، آنقدر بااهمیت نبوده که نظر وی را تعدیل کند. بنابراین، چون تعدیلات کماهمیت به عنوان تعدیلات سنواتی شناسایی نمیشود و موجب تجدید ارائهی صورتهای مالی نمیشود؛ انتظار نمیرود که اقلام مقایسهای صورتهای مالی دورهی آینده، در رابطه با موضوعات مندرج در بندهای پس از اظهارنظرحسابرس تجدید ارائه شود. از اینرو، در این جستار، فرضهای نبود رابطهی معنادار میان بندهای پس از اظهارنظر در گزارش حسابرس با تجدید ارائهی صورتهای مالی و جود رابطهی معنادار میان بندهای پیش از اظهارنظر در گزارش حسابرس با تجدید ارائهی صورتهای مالی، آزمون شده است. برای آزمون فرضیههای این پژوهش، 172 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای1386 تا 1391 بررسی شد. یافتهها نشان میدهد که بین بندهای پس از اظهارنظر در گزارش حسابرس، با تجدید ارائهی صورتهای مالی، رابطهی مثبت و معنادار هست. افزون براین، نتایج نشان میدهد که بین تجدید ارائهی اقلام مقایسهای صورتهای مالی دورهی مورد گزارش حسابرس و تغییر حسابرس، با تجدید ارائهی صورتهای مالی رابطهی مثبت ومعنادار وجود دارد؛ اما، رابطهی بین دورهی تصدی حسابرس و تجدید ارائهی صورتهای مالی منفی و معنادار است. وجود رابطهی معنادار بین اندازهی حسابرس و تجدید ارائهی صورتهای مالی نیز، تایید نشده است.کلیدواژه ها
بندهای پس از اظهارنظر، بندهای پیش از اظهارنظر، تجدید ارائهی تجدید صورتهای مالی وتعدیلات سنواتیمقالات مرتبط جدید
- هوش مصنوعی و تاثیرات آن بر حسابداری
- واکاوی اثر گزارش تفسیری مدیریت بر سود پایدار (شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران)
- نقش هوش مصنوعی در گزارشگری مالی به موقع و حسابرسی مستمر
- نقش هوش مصنوعی در شناسایی تقلب های مالی
- نقش قدرت شرکت بر رابطه بین امپراتوری سازی مدیریتی و پایداری شرکت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.