بررسی راهکارهای موثر بر توسعه صادرات زعفران و نقش آن در توسعه اقتصادی کشور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

سلیمان رسولی آذر

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، گروه مدیریت کشاورزی ،مهاباد ، ایران

لورنس انویه تکیه

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی.

چکیده

امروزه استفاده از گیاهان دارویی در مصارف غذایی صنایع دارویی، لوازم آرایشی و بهداشتی به یک رویکرد جهانی مبدل شده است و به تبع آن استفاده از گیاهان دارویی بعنوان یک نیاز مبرم در تحقیقات پایه ای و کاربردی وسیعی را مورد توجه صنایع و مسئولین در این زمینه قرار داده است .گیاهان دارویی که بصورت گسترده در کشورمان تحت کشت و تولید قرار گرفته است یکی از منابع بسیار ارزشمند محسوب می شوند که در صورت توجه به کشت و توسعه و بهره برداری بهینه می توانند نقش مهمی را در بهداشت و سلامتی جامعه، به کار گیری نیروی انسانی بیکار و به تبع آن اشتغالزایی موثر در مناطق فقیر، توسعه صادرات غیر نفتی وو در نهایت به توسعه اقتصادی کشورمان بیانجامد. زعفران از لحاظ طبقه بندی جزء گیاهان دارویی محسوب شده و هدف از کشت و تولید زعفران، صادرات می باشد مهمترین کاربرد زعفران در مصارف خوراکی ، صنعتی و دارویی حایز اهمیت فراوان است. مزیتهای ویژه این محصول ارزشمند باعث گردیده که جایگاه ویژه ای از لحاظ کشت و نولید در مناطق خاصی از کشور مان مورد توجه واقع گردد. زعفران ازجمله ی محصولات کشاورزی مبادله ای صادراتی می باشد که در صادرات کشاورزی ایران نقش مهمی را ایفاء میکند و توانسته است از رقابت پذیری بین المللی برخورداربوده و به بازارهای جهانی راه یابد و درآمد ارزی بالایی برای کشورمان کسب نموده و در توسعه اقتصادی کشورمان نقش مهمی را داشته باشد. بنابراین لزوم عنایت خاص به عوامل موثر بر ارتقاء صنعت زعفران در بازارهای جهانی با توجه به راهکارهای موجود میتواند راهگشای موثری در ارزآوری از طریق توسعه صادارت به داخل کشور و به تبع آن توسعه اقتصادی داشته باشیم. در این مقاله سعی گردیده است با نگاهی دقیق به پژوهشها و کتب علمی محققان در سالهای اخیر به بررسی و بحث در مورد نقش توسعه صادرات زعفران و تاثیری که این عامل میتواند در توسعه اقتصادی کشورمان داردپرداخته شده است .

کلیدواژه ها

زعفران ، بازاریابی ، توسعه اقتصادی ، صادرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.