بررسی اثرات زیست محیطی طوفان های گرد و غبار منطقه سیستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسدا... خواهنده کارنما

استادیار گروه آموزشی مدیریت، دانشگاه شهید باهنر کرمان

زین العابدین صادقی

استادیار گروه آموزشی اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سمیه غفران محمدی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

طوفان های گرد و غبار بحران های طبیعی فاجعه آمیزی هستند که علاوه بر بحران های متداول دیگر، در مناطق خشک ونیمه خشک جهان رخ می دهند. وقوع خشکسالی، خشکی آب و هوا، خشک شدن دریاچه هامون و کاهش پوشش گیاهی،زمینه را برای طوفان های گرد و غبار در منطقه سیستان مهیا می کنند. این شرایط وقوع بادهای فرساینده قوی بر روی زمین های نامقاوم را ممکن ساخته است. تحقیقات انجام شده، نشان داده که به جای 120 روز بادهای قوی (که به بادهای120 روزه شناخته می شوند)، طوفان های گرد و غبار به مدت 338 روز در منطقه به طول می انجامند. این پدیدهمشکلات بسیاری را در بخش های کشاورزی، حمل و نقل، ارتباطات و سلامت انسان در منطقه سیستان به وجود آوردهاست. طوفان های گرد و غبار نتیجه برهم کنش چند عامل وابسته است و عموما یک محدوده شامل چند کشور را درگیرمی کند. علت عمده این پدیده مدیریت ضعیف منابع آب، تغییرات اقلیمی، کاهش پوشش گیاهی، بیابان زایی و خشکسالی می باشد که به طور مستقیم در بروز روند رو به رشد آن تاثیرگذار است. تخمین، برآورد و مدیریت استراتژیک این گونهاثرات زیست محیطی از جمله راه های منطقی برای دستیابی به توسعه پایدار می باشند. این گونه راه ها می توانند به عنوان ابزارهای مفید مدیریتی در تصمیم گیری برای برنامه ریزی باشند. بنابراین قادر خواهند بود که راهکارها را شناسایی و بهترین و مؤثرترین انتخاب برای کاهش پتانسیل اثرات زیست محیطی را از اثرات واقعی این پدیده های طبیعی ارائهدهند. لذا در این تحقیق اثرات زیست محیطی ناشی از طوفان های گرد و غبار منطقه سیستان در محیط های اجتماعی- اقتصادی و سلامت مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

گرد و غبار، فرسایش بادی، اثرات زیست محیطی، منطقه سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.