جایگاه هواشناسی درمراقبت ،کنترل وکاهش خسارات در بحران ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی عشقی

رییس اداره پیش بینی وهشدار های جوی اداره کل هواشناسی استان تهران

محمدعلی عزیزاقلی

مدیرکل هواشناسی استان تهران

مهدی حسینی

کارشناس همدیدی اداره کل هواشناسی استان اصفهان

چکیده

در مباحث مربوط به بحران ها، اطلاع از وضعیت جوی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. مقابله با هرنوع بحران به نحو چشم گیری وابسته به برنامه ریزی همه جانبه دارد. نیاز به استفاده از جایگاه تکنولوژی هواشناسی وپیش بینی های عددیوضعیت های جوی در راستای مدیریت و کنترل شرایط بحرانی و تقلیل خسارات ناشی از پدیدهای جوی که منجر به بروز بحران های طبیعی می شود ،موضوعی بنیادی و اساسی می باشد. یکی از راه کارها استفاده از برونداد مدل های هواشناسیاست. این هدف مستلزم به کارگیری اقداماتی در راستای کنترل و مدیریت می- باشد. انجام موفقیت آمیز یک عملیاتامدادونجات قبل از بروز تاپایان عملیات، مستلزم در اختیار داشتن اطلاعات نسبتاً دقیقی از وضعیت هوای حاضر وپیش بینی روز های بعد، می باشد. با توجه به نیاز فوق العاده ی کشور به فعالیت در امر هواشناسی دربحران ودرراستای نیاز به یکمدیریت جامع بایستی فواید استفاده از پیش بینی های جوی در این زمینه مطرح گردد.از مزایای آگاهی از پارامترهای جوی افزایش بهره برداری صحیح از پدیده های جوی، کمینه نمودن زیان هایی که ممکن است در اثر عدم آگاهی در مورد رفتار جو برای ما پیش بیاید و امثال آن می باشد.تأسیس مرکز پیش بینی هواشناسی دربحران و اطلاع از مدل های هواشناسی به ما توانایی طراحی وساخت سامانه هایی را در شرایط مختلف آب و هوایی خواهد داد. جلوگیری از سوانح احتمالی بعد از بحران یاحوادث ثانویه و کاهش آسیب پذیری، از کاربردهای استفاده از تجهیزات هواشناسی مثل رادار،ماهواره های هواشناسی ،نرم افزار های پیش رفته و مدل های هواشناسی است. از این رو استفاده و تدوین روشهای مناسب برایکاهش خسارات ضروری است.

کلیدواژه ها

شرایط جوی، ماهواره های هواشناسی، مدیریت بحران، مدل هواشناسی، برونداد مدل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.