مقایسه ارزیابی ریسک در گودبرداری های شهریبروشANPو بررسی موردی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رهنما

استادیار دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز، ایران

رضا سلطانی

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مدیریت ساخت، شوشتر، ایران

چکیده

در دنیای امروز افزایش حجم ساخت و ساز در کلان شهرها، کمبود فضای شهری، محدودیت گسترش افقی شهرها به دلیل افزایش تراکم، تعداد طبقات ساختمانی، نیاز به تامین پارکینگ و سایر سطوح خدماتی، گودبرداری های با عمق بیشتر موردتقاضا واقع شده است. گودبرداری، بخشی از فرآیند ساخت و ساز پروژه های بزرگ مقیاس بوده و شناسایی و مقابله با خطرات مرتبط با گودبرداری،یکی از اهداف مورد توجه دانش مهندسی ساخت و پروژه است. خطری که بعلت عدم اطمینان در موردوقوع حوادث در آینده پیش می آید، مفهومی بنام ریسک را بوجود آورده است. این تحقیق بر اساس متدولوژی تحلیلی -توصیفی و با جمع آوری اطلاعات مشخصات پروژه ها و فعالیت گودبرداری از پروژه های میدانی انجام گرفته است و هدف آن ارزیابی ریسک در عملیات گود برداری های شهر شیراز می باشد. به منظور شناسایی و اولویت بندی ریسک ها از دیدگاه های کارشناسان و مدیران مجرب در فعالیت های ساختمانی و برای تحلیل اطلاعات از روشANPونرم افزار SUPER DECISIONاستفاده شده است. ابتدا با شناسایی 146 مورد ریسک و مصاحبه و پرسشنامه و تحلیل آنها و همچنین بررسی موردی چندین پروژه در سطح شیراز تعداد 10 ریسک به عنوان مهمترین و بحرانی ترین ریسک ها در گودبرداری از جمله: نشست و آسیب های سازه ای مجاوران، عدم رعایت اصول فنی و مهندسی، جریانات آبی زیر سطحی و وجود چاه ها و آبراهه ها، شرایط و جنس خاک، حساسیت سازه مجاور و غیره، شناسایی و رتبه بندی شدند

کلیدواژه ها

گودبرداری ایمن، ارزیابی ریسک، مدیریت ساخت و ساز، روشANP ، نرم افزارSUPER DECISION

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.